Pronto Tour'dan radikal adım: Hürriyet ile yolları ayırdı, online'a ağırlık verecek

Pronto Tour'dan radikal adım: Hürriyet ile yolları ayırdı, online'a ağırlık verecek
Değişen medya dünyasına göre pazarlama stratejisini yeniden planlayan Pronto Tour, basılı mecraya ayırdığı bütçeyi azaltıyor. Bu nedenle şirket, Hürriyyet ile yollarını ayırdı.


TurizmGüncel

Konuyla ilgili olarak TurizmGüncel'e açıklamada bulunan Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, "Yaptığımız araştırmada, müşterilerimizin yüzde 74'lük bölümünün internet üzerinden geldiğini tespit ettik. Biz basılı mecra bütçesi ile internet bütçesini yüzde 50 olarak eşit bir şekilde ayarlamıştık. Ancak basılı mecraya çok fazla para harcadığımızı fark ettik. Bu yüzden de, diğerlerine kıyasla iki kat pahalı olan, Hürriyet'le yollarımızı ayırdık. Pronto Tour olarak Hürriyet'te 20 yıldır reklam çıkıyorduk. Bu bizim için radikal bir karar. Yazılı basına ayırdığımız bütçeyi kısıyoruz" dedi.

REKLAM BÜTÇESİNDE KISMA YOK

Pronto Tour'un genel reklam bütçesinde bir azalma olmadığını, tersine geçen yıla kıyasla yüzde 10 arttığını ifade eden Onaran, bundan sonra yazılı basında fiyat  - destinasyon odaklı kutu reklamlar yerine, şirketin imajını ön plana çıkaran kurumsal reklamlara yönelecekleri bilgisini paylaştı.

HÜRRİYET'İN TİRAJININ İKİ KATI TAKİPÇİSİ OLAN FENOMENLER VAR

Pronto Tour'un reklam stratejisinde yaptığı bu değişikliğin ileride yazılı basından tamamen çıkmayı beraberinde getirip getirmeyeceği şeklindeki sorumuza ise Onaran, "Yeni reklam stratejisi satışlarımızı arttırırsa, biz de bu konuda daha ileri adımlar atabiliriz. Pronto Tour olarak yılda yaklaşık 10 tane basın gezisi düzenliyoruz. Son gezimizde Hürriyet'in trajının iki katı takipçisi olan Instagram fenomenlerine de yer verdik. Bu yöntemle, bir anda 700 bin kişiye ulaşabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu tip mecraları daha etkili kullanmayı hedefliyoruz" yanıtını verdi.

ONLINE MECRAYA DAHA FAZLA AĞIRLIK VERECEK

Pronto Tour'un online mecra için ayırdığı bütçenin yüzde 55'lik bölümünün Google reklamlarına gittiğini belirten Ali Onaran, diğer kısmının ise müşteriyi takip eden bannerlara ve Milliyet.com.tr, Hürriyet.com.tr gibi online haber portallarına gittiğini kaydetti. Sosyal medyada zayıf olduklarını da söyleyen, bu alana daha fazla yatırım yapacakları bilgisini de paylaştı.




Bu Haber 21.10.2014 - 12:10:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kamil 23.10.2014 - 11:07

    buna günaydın derler.hele şükür doğruyu fark eden bir acente oldu.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.