Philippe Kronberg: İstanbul turizmi yıl sonuna doğru toparlanır

Philippe Kronberg: İstanbul turizmi yıl sonuna doğru toparlanır
Shangri-La İstanbul'un Genel Müdürü Philippe Kronberg, İstanbul turizmine, otelin durumuna ve gelecek beklentilerine dair açıklamalarda bulundu. ''Yılın sonuna doğru turizmin canlanmasını bekliyoruz.'' diyen Kronberg, kriz döneminde attıkları adımlar hakkında da bilgi verdi.


İstanbul turizmde tarihinin en kötü yılını yaşıyor. Kente gelen turist sayısı 2016 yılının ilk 8 ayında 2015'e göre yüzde 31.8 oranında düştü. Özellikle Çin, Güney Kore ve Japonya'dan gelen turist sayısında büyük düşüşler yaşanıyor. Almanlar, Sultanahmet Meydanı'nda 12 Ocak'taki canlı bombanın hedefi olmalarının ardından İstanbul'u en çok ziyaret eden turistler olmaya devam etse de, bu pazarda 8 ayda yaşanan kayıp da yüzde 20'ya yaklaşmış durumda. Bu süreçte çok sayıda büyük kongre ve benzeri etkinlik iptal edildi. Turistlerin öncelikli uğrak mekânlarından biri olan Kapalı Çarşı'da dükkânlar peşi sıra kapanıyor. Kentteki oteller ve turistlere hizmet veren yeme-içme mekânları ciddi sıkıntı yaşıyor. Aralarında çok sayıda 5 yıldızlı otelin bulunduğu konaklama tesisleri ise eleman çıkartarak küçülmeye gitti.

''TUR GRUPLARI ÇOK AZ, YIL SONUNA DOĞRU CANLANMA BEKLİYORUZ''

İstanbul'un öne çıkan ilk 5 otelinden biri olan Shangri-La İstanbul'un mayıs ayında göreve başlayan Genel Müdürü Philippe Kronberg, Yeni Mesaj'dan Recep Bahar'a sezona ve İstanbul'un durumuna dair açıklamalarda bulundu. Taleplerin genelde son dakika geldiğine işaret eden Kronberg, "Grup talepleri ise hala çok az. Ekim ayı geçen sene ile karşılaştırdığımızda doluluk anlamında daha düşük geçecek. Şehirdeki kongreler, örneğin Dünya Enerji Kongresi sektörü biraz canlandırıyor. Kasım ve aralık ayları münferit ve grup talepleri anlamında daha yoğun geçecek gibi gözüküyor. Yılın sonuna doğru turizmin canlanmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu. 
 
''YENİ HEDEF ARAP DÜNYASI''

Turizm sektörünün yıl boyunca yaşanan olaylardan oldukça olumsuz bir şekilde etkilendiğine işaret eden Kronberg, şunları söyledi:

"Şehre gelen uluslararası grup konaklama ve toplantıları iptal oldu. Kruvaziyer gemileri rotalarını değiştirdi. Bütün bu iptaller bizi negatif etkiledi. Bu tabloda işlerimizi en yüksek seviyede tutabilmek için gerekli tüm önlemleri aldık. Talebin yüksek olduğu pazarlara odaklandık. Özellikle Orta Doğu pazarı, Abu Dabi, Dubai, Katar ve Suudi Arabistan bunların başında geliyor. Yalnızca konaklama değil, diğer segmentler de çok önemli. Yiyecek ve içecek hizmetlerimiz, özel davet ve organizasyonlar ve restoranlarımız konusunda İstanbul’da yaşayan ve lüks hizmet almak isteyen profili hedefliyoruz." 
 
''İSTANBUL'A ALIŞMAK HİÇ ZOR OLMADI''

Fransız vatandaşı olan Kronberg, bugüne kadar 8 ülkedeki otellerde görev yaptı. İstanbul'a da turizm ve iş dünyası dinamik olan Çin'den geldi. Kronberg, İstanbul'daki duruma adapte olup olamadığını yönündeki soruyu ise şu şekilde yanıtladı:

"Benim için İstanbul’a adapte olmak zor olmadı. Daha önce 8 farklı ülkede ve pek çok farkı şehirde yaşadım. İşim gereği Uzak Doğu’nun farklı şehirlerinde ve Avrupa’nın pek çok büyük şehrinde yaşadıktan sonra, yine bir Avrupa şehri olan İstanbul gibi kozmopolit bir şehre adapte olmak oldukça kolay oldu. 
 
İstanbul çok sıcakkanlı bir şehir, İstanbul’da yaşayan insanlar son derece misafirperverler. Buradaki görevime inanılmaz bir heyecanla başladım. Yeni başlangıçları her zaman severim. 
 
Benim için çok heyecanlı bir başlangıç oldu ve aynı duygularla İstanbul’daki yaşamıma ve Shangri-La'daki görevime devam ediyorum. Popüler turizm destinasyonlarından biri olan İstanbul, konaklama sektöründe oldukça gelişmiş olduğunu görüyorum. 
 
Şehirde pek çok uluslararası ve lokal otel zincirleri bulunuyor. Yeni açılacak olan zincirlerle otelcilik sektörü her geçen gün biraz daha gelişiyor. Özellikle de dünya lideri Shangri-La markasının 3 yıldan beri İstanbul’da konaklama sektörünün bir parçasını oluşturması çok önemli diye düşünüyorum."    
 
ÇİNLİLER GELİYOR MU?

Shangri-La, Hong Kong merkezli bir otel zinciri... Peki, İstanbul'a gelen Çinliler Shangri-La'da kalıyor mu? Genel Müdür Phlippe Kronberg, bu soruya "Çinliler çok fazla seyahat ediyor ve seyahat ettiklerinde bildikleri markalarda konaklamayı tercih ediyorlar. İstanbul’a gelen Çinli turistin de ilk tercihi Shangri-La oluyor. Çinli turistler, tabii ki bizim en önemli markalarımızdan biri olan Çin restoranımız Shang Palace’ı ziyaret etmeden ülkelerine dönmüyor" şeklinde cevap verdi.

Bu arada Shangri-La İstanbul yemek festivalleriyle de öne çıkıyor. Gaziantep Yemek Festivali’ni gerçekleştiren otelde 15-30 Ekim arasında ise Hint Yemek Festivali düzenlenecek. Philippe Kronberg'e göre Shangri-La İstanbul, "Uzak Doğu restoranı Shang Palace ve spası CHI" ile rakiplerinden ayrılıyor. Öte yandan Kronberg, Shangri-La'nın global büyümeye hem Uzak Doğu’da, hem de Avrupa’da devam ettiğine işaret ederek, "Son 3 yılda Paris’te ve Londra’da da otellerimiz açıldı. Avrupa’daki bilinirliğimiz giderek artıyor. Orta Doğu bölgesinde de yeni yatırımlar yapılmaya devam ediliyor. Katar’ın başkenti Doha bu destinasyonlardan biri" dedi.


Bu Haber 10.10.2016 - 10:21:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.