Pegasus pilotlara ve kabin görevlilerine de yemeği parayla satacak

Pegasus pilotlara ve kabin görevlilerine de yemeği parayla satacak
Ucuz hava yolu şirketi Pegasus'un yeni uygulaması sektörde şaşkınlıkla karşılandı. Şirketin, bundan böyle pilot ve kabin görevlilerine de yemeği parayla satacağı belirtildi.



Pegasus Havayolları, yolculara yönelik ücretli ikram satışını, kendi çalışanları için de başlattı. Pilot ve kabin ekipleri için uçağa ekip yemeği yükleyen Pegasus Havayolları, geçen ay bu uygulamayı sona erdirdi.

airporthaber'in haberine göre ekipler için uçağa yemek yüklemekten vazgeçen Pegasus Havayolları, ekiplere ticket olarak bilinen yemek fişi dağıtmaya başladı.

Ekipler bu fişleri kullanarak uçağa yüklenen yemeklerden satın alırken Pegasus’un, ekipler için yüzde 30 indirim uyguladığı öğrenildi.

Aylık 300 TL’lik limit yüklenen fişlerle yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayan ekipler uygulamaya tepki gösterirken, “Bu kadarına da pes” dediler.

Pegasus Havayolları’nın yolcular için sattığı ürünleri ekiplere de satmasına tepkiler gelirken uygulamanın dünyada bir örneği olup olmadığı bilinmiyor ancak Türkiye’de bütün havayollarında ekipler için uçaklara yemek yükleniyor.


Bu Haber 30.09.2014 - 09:37:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Serdar Sağlamtunç, FCSI 01.10.2014 - 05:04

    Pegasus ne kadar ucuzdur, birlikte kısa bir matematik hesap yapalım. Belli dönemlerde çok erken bilet alırsanız ucuz görünüyor. Ancak aşağıdaki hizmetler ilave para ile sağlanıyor. 1. Rezervasyon, 2. Oturacağınız koltuk seçimi, 3. Yiyecek, 4. İçecek, 5. Bagaj taşıma miktarı daha düşük (diğerlerinde 30 kg olan ağırlık 20 kg olarak belirlenmiş) Buna ilave olarak şirketin kullandığı bazı havalimanları şehire uzak olduğu için ilave bir bedel ödeme söz konusu. Örneğin Lyon. Bir de diyelim biletiniz var ancak işiniz erken bitti ve uçağın müsait olduğu bir sonraki uçuş ile varacağınız yere gitmek istiyorsunuz, ilave bedel miktarı o günkü bilet ücretinin yarısından fazla. Eğer tüm bunları alt alta yazar ve basit dört işlem hesap makinesi kullanırsanız hiç de ucuz olmadığını görürsünüz. Bir de keyfi uçak bekletmeler, rötarlar tuzu biberi oluyor. Ancak matrak olan rakip THY de fiyat bakımından Avrupa havayolları ile mukayaese edildiğinde oldukça yüksek. Alternatif ulaşım araçları, örneğin hızlı Maglev türü trenler ve deniz ulaşımı devreye sokulmadan pahalı seyahat kader gibi. Hani nasıl ithal araçların satış fiyatları yüksek vergilerle Avrupadaki fiyatların 2 veya 3 katı, bu sektör de aynı mantıkla ilerliyor.

  • Mehmet Türkiz 30.09.2014 - 05:14

    Böyle bir uygulamayı Pegasusa hiç yakıştıramadım. Çalışanlara müşteri gözüyle bakıp yemek parası almak doğru değil. Personelin şirketine bakışı da değişir, doğrusu bir havayolu yolcusu olarak benim Pegasus Havayollarına bakışım da değişir.

  • Yolcu 30.09.2014 - 01:10

    Yakında WC lerde paralı olur.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.