Pasaport ve ehliyette yeni dönem resmen başladı, Validen açıklama

Pasaport ve ehliyette yeni dönem resmen başladı, Validen açıklama
Pasaport ve sürücü belgeleri bugünden itibaren nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlandı.


Pasaport, ehliyet ve kimlik kartlarından nüfus müdürlüklerinden temin edilmesine ilişkin uygulama bugünden itibaren başladı. Resmi pasaport, hizmet pasaportu ve hususi pasaportlar il nüfus müdürlüklerinde, diğer umumi pasaportlar ise ilçe nüfus müdürlüklerinden temin edilebilecek.



Yeni dönemle ilgili bilgi veren İstanbul Valisi Vasip Şahin, yeni sistemle birlikte prosedürlerin azalacağını açıkladı. Ortak verilerin aynı anda kullanılacağına dikkat çeken Şahin, vatandaşın hizmet alımındaki memnuniyetinin de artacağını ifade etti.

Geçiş sürecinde sıkıntı yaşanmaması veya yaşanması durumunda tecrübesiyle destek vermek amacıyla emniyette bu işlerle uğraşan iki personelin nüfus müdürlüklerinde görevlendirildiğini kaydeden Şahin, ''Resmi pasaport ile hizmet pasaportu ve hususi pasaportlar il nüfus müdürlüklerinden temin edilebilecek. Diğer umumi pasaportlar ilçe müdürlüklerinden temin edilecek. Vatandaşlar bu ayrıma dikkat ederlerse farklı farklı yerlere giderek zaman kaybetmemiş olurlar.'' dedi.



Bu Haber 02.04.2018 - 10:41:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.