Özaltın: Yaptığımız çalışmalar küresel turizmin gelişmesine de katkı sağlayacak

Özaltın: Yaptığımız çalışmalar küresel turizmin gelişmesine de katkı sağlayacak
Uluslar ve Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü'nün düzenlediği 3. Dünya Barış Konferansı'nda konuşan enstitünün Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, yürütülen çalışmaların dünya barışı, insanlar arası sevgi, saygı ve dostluğun yanında küresel turizmin gelişmesine de katkı sağlayacağını söyledi.


TurizmGüncel - Çanakkele


Savaşın 100. yılında barış çağrısının Çanakkale'de etkin bir şekilde vurgulandığını belirten Nuri Özaltın, şunları söyledi:

"Yarım yüzyılı aşkın süredir başta ülkem Türkiye olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde barajlar, köprüler, otoyollar ve turizm tesisleri gibi birçok alt yapı ve üst yapı projesini başarıyla tamamladık. Bugün Özaltın Holding olarak Türkiye’nin en büyük ve köklü aile şirketlerinden biriyiz. Dünyanın farklı kıta ve ülkelerinde bu yatırımları ve projeleri gerçekleştirirken, Özaltın ailesi olarak tanıştığımız ve beraber çalıştığımız insanlar arasında, din, dil veya kültür açısından fark gözetmeksizin hepimizin eşit olduğuna inandık. Farklı yapılardaki  insanları nasıl daha çok bir araya getirip, beraber çalışabileceğimizi, projeler üretebileceğimizi, barış ve huzur ortamı içerisinde hayatı nasıl daha güzel paylaşabileceğimizi düşündük."

Bu anlayışla beraber, 2012 yılında Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlediğimiz ilk etkinlikle faaliyetlerine başlayan Uluslar ve Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü, son üç yılda uluslararası birçok platformda dinler ve kültürlerarası konferans ve seminerler organize etmiş; akademik yayınları desteklemiştir. Enstitümüzün ev sahipliğinde, kurulduğu günden bugüne kadar 2 büyük Uluslararası Turizm ve Barış Konferansı düzenlenmiştir.

İlk etkinliğimiz 5 Mart 2013 tarihinde Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ve aynı zamanda enstitümüzün faaliyetlerinin başlangıcı olan “Müslümanlar, Yahudiler, Hıristiyanlar: Barış Mümkün” isimli etkinliktir. İkinci etkinliğimiz 9 Kasım 2013 tarihinde, Antalya Belek’te bulunan Gloria Otelleri'nde düzenlenen “Turizmi Geliştirmek. Dünya Kültürleri Arasında Köprüler Kurmak” isimli etkinliktir. Bugün ise enstitümüzün 3. büyük etkinliğini gerçekleştirmek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Ayrıca Uluslar ve Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü olarak 15 Ekim 2014 tarihinde İstanbul’da düzenlenen “İslamiyet ve Hıristiyanlık Kavramları Sözlüğü” isimli çalışmamız bulunmaktadır. Bu sözlük ile, Alman Eugen Biser Vakfı ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mensubu 200 din tarihi profesörü tarafından gerçekleştirilmiş çok kapsamlı bir çalışmaya da iştirak etmiş bulunmaktayız.

Bizler yaptığımız tüm bu çalışmaların dünya barışı, insanlar arası sevgi, saygı ve dostluğun yanında küresel turizmin gelişmesine katkı sağlayacağını umut ediyoruz.

İstemeyerek de olsa şunları da belirtmeden geçmek istemiyorum: Son yıllarda dünyamızda gerçek anlamda uluslar ve toplumlararası kültür alışverişi ve diyalog oluşturma konusunda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Dünyamızda özellikle son 5 yılda toplumlar açısından sıkıntı ve korku yaratan beklenmedik gelişmeler yaşandığını gözlemliyorum. Buradan hareketle yaptığımız bu çalışmaların ne kadar önemli olduğunu, bu tür çalışmaların her zaman ve herkes tarafından dünyanın huzuru ve geleceği için yapılması gerektiğini vurgulamak istiyorum.

Yine bu anlamda Uluslar ve Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü'nün dünya turizm sektörü için önemli bir adres olacağını gördüğümü de belirtmek istiyorum. Bu vesileyle dünya turizminde barış ve diyalog için çalışmak isteyen tüm kişi, kurum ve şirketlere açık olduğumuzu; müşterek projeler geliştirmek istediğimizi beyan ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum."




Bu Haber 21.05.2015 - 17:47:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.