Otellerde maliyetler arttı, fiyatlar yerinde saydı

Otellerde maliyetler arttı, fiyatlar yerinde saydı
2017 yılının ilk çeyreğinde maliyetleri yüzde 12.7 oranında artan konaklama tesisleri, maliyet artışını fiyatlarına yansıtamadı.



Turizmdatabank tarafından hazırlanan ''Türkiye Konaklama Sektörü Fiyat Gelişmeleri Analizi, 2017 yılı I. Çeyrek'' sonuçlarına göre, konaklama sektöründeki hizmet/oda fiyatları artışı, ülke enflasyonun altında kalmaya devam ediyor.

Araştırma bulgularına göre 2015 yılında enflasyona paralel artış gösteren yurtiçi konaklama fiyatları; turizmde derin krizin yaşandığı 2016 yılı başından bu yana ciddi oranda geriledi.

''SINIF NOKTASINA DÜŞTÜ''

2016 yılı sonuna kadar ülke enflasyonunun altında ve azalan bir artış eğilimi gösteren konaklama fiyatları artışı, 2017 yılının ilk çeyreğinde sıfır noktasına düştü. Konaklama tesisleri, 2017 yılında enflasyon hızla yükselse de de fiyat artıramadılar.

Ülke geneli fiyat artışları (enflasyon), 12 aylık ortalamalara göre Mart 2017’de % 8,21’e çıktı. Aynı dönemde konaklama fiyatları artışı ise binde 3’te kaldı. (% 0,3). Ancak otellerdeki maliyet artışları durmadı.

Raporun tamamına TurizmDataBank'tan ulaşılabilir.


Bu Haber 10.04.2017 - 10:07:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.