'Otellerde fiyatların düşmesi söz konusu değil, ucuz ülke olmak istemiyoruz'

'Otellerde fiyatların düşmesi söz konusu değil, ucuz ülke olmak istemiyoruz'
ITB Berlin Fuarı'nda basın toplantısı düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, ülke turizmi ile ilgili açıklamalarda bulundular. Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı haluk Dursun, otellerde fiyat düşmeteceğini belirtti.


TurizmGüncel - Berlin

Müşteşar Haluk Dursun, Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cengiz Aydın ve Berlin Kültür Ateşesi Dr. Tahsin Yılmaz'ın katıldığı toplantıya, basın kuruluşlarının ilgisi dikkat çekti.

Toplantıda konuşan Haluk Dursun, Türkiye'nin kültürel derinliği, çeşitliliği ve zenginliği bir arada barındıran bir ülke olduğunu söyledi. Dursun, "Urfa Göbeklitepe, Gaziantep Zeugma, Kars Ermenistan sınırındaki Ani harabeleri, Van Gölü kıyısındaki Akdamar kilisesi, yeni kültürel destinasyonlarımızdır’’ dedi.


  
Ceneviz Koyu, Bergama, Bursa Cumalıkızık’ın UNESCO listesine girdiğini ifade eden Haluk Dursun, Türkiye’deki özel müze sayısının geçen yıl devlet müzesi sayısını geçtiğini ifade ederek, ‘’Türkiye’de 200’ün üzerinde özel müze oluştu. Bu Türkiye’nin kültüre verdiği önemi gösteriyor’’ diye konuştu.

Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu kaydeden Haluk Dursun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

TÜRKİYE GÜVENLİ BİR ÜLKE
  
"Bölgenin durumuna rağmen Türkiye güvenli bir ülkedir. Biz güvenlik kavramına çok önem veriyoruz. Türkiye’ye gelen turist fiyata, kaliteye her şeye güven duyacak. Turist Türkiye’yi ülkesine döndüğünde iyi hatırlayacak."

UCUZ ÜLKE OLMAK İSTEMİYORUZ

"Türkiye’de yeni destinasyonların tanıtımına da büyük önem veriyoruz. Rusya’daki kriz ekonomiden kaynaklanıyor.  Bundan dolayı otellerimizde fiyatların indirilmesi söz konusu değil. Türkiye ucuz ülke olmak istemiyor. Biz turiste fiyat kırarak değil daha çok alternatifler sunarak ve iyi hizmet vermeyi amaçlıyoruz."

Toplantıda konuşan Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal ise şu noktaların altını çizdi:

GOLFÜ DİĞER DESTİNASYONLARA DA YAYMAK İSTİYORUZ

"Bakanlık ve özel sektör tarafından planlanan Belek golf bölgesi bir başarı hikayesidir. Belek golf destinasyonu olarak çok ödüller aldı. Golfü Antalya’nın dışında diğer bölgelere de yaymak istiyoruz Bakanlığımızın 2023 planlamasına Güney Ege, Doğu Akdeniz ve Antalya’da yeni golf destinasyonları planlandı. Golf sporu ülkemizde de tanınmaya ve sevilmeye başlandı. Kendi insanımızda golfe talep gösteriyor. Biz Belek’in dünya çapında elde ettiği başarıyı diğer golf destinasyonlarımıza da uygulamak istiyoruz."

RUSYA'DA EKONOMİ DENGESİNİ BULACAKTIR
  
"Türkiye'ye Almanya'dan 5 milyon 250 bin turist, Rusya’dan ise 4.5 milyon turist geliyor. Rusya, Almanya’nın ardından ikinci büyük pazarımızdır. Rusya’da şu anda büyük bir ekonomik dengesizlik yaşanıyor. Bu, turizmi de etkiliyor. Ancak ekonomi kendi dengesini bulacaktır. Rusya’dan gelen misafir sayısının bu yıl azalacağını düşünmüyorum. Otellerde fiyat düşme beklentimizde yok."

SAĞLIK TURİZMİNE ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI
  
"Türkiye sağlık alanında da çok önemli yatırımlar yaptı. Bundaki gelişmemizi yabancı misafirlerimize de faydalandırmak istiyoruz. Bu konuda Sağlık Bakanlığı çok önemli adımlar attı. Biz de Bakanlık olarak tanıtım ile destek olmak istiyoruz."

  


Bu Haber 05.03.2015 - 14:24:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.