Oteller için Instagram ve sosyal medyada başarının sırları nelerdir?

Oteller için Instagram ve sosyal medyada başarının sırları nelerdir?
Fakat 2013’de oteliniz için uygulayacağınız sosyal medya stratejinizi belirlerken hangi tarafa odaklanacağınızı belirlemeniz gelişim göstermek ve çabalarınızı ölçümlemek için oldukça önemli. Sosyal medyanın gücünü yanınıza çekmek için işe Instagram'dan başlayabilirsiniz.


TurizmGüncel
 
Sosyal medyayı ister pazarlama kanalı, ister müşteri hizmetleri kanalı isterseniz dağıtım kanalı olarak  kullanın içeriğinizi ve yorumları sürekli olarak tkaip etmelisiniz. Çünkü sosyal medyayı hangi amaçla kullanıyor olursanız olun negatif yorumlar tüm dağıtım kanallarınız üzerinde olumuz etki yapar. Sosyal medya stratejinize karar verebilmeniz için Olery’nin hazırladığı oteller için 2013 sosyal medya trendlerini aşağıda görebilirsiniz:
 

 
1. ARTIK HER ŞEY SOSYAL

Günümüzde sosyal medya günlük hayatın ve iş çevrelerinin merkezinde yer almaya başladı. Eğer misafirlerinizin ziyaret ettiği sitenin kendisi (yani otelinizin web sitesi) bir sosyal medya sitesi değilse de en azından sosyal medya ile bağlantılı olmalı. Bu bağlantı sosyal medya yorum bölümü, arkadaşlar için tavsiye bölümü veya sosyal medyada paylaş butonları ile sağlanabilir. Sosyal medyayı oteliniz için yapacağınız her türlü online aktivitenin merkezine yerleştirin. 


2. DAHA AZ BEĞENİ, DAHA FAZLA ETKİLEŞİM
 
Çoğu firma en büyük çabayı sosyal medyadaki hayran sayısı mümkün olduğunca artırmak için harcar. Fakat pazarlama departmanları en sonunda çok fazla sayıda hayran sahibi olmaktan daha önemli birşey olduğunu keşfetti. Oteller ve seyahat şirketleri gerçek hayranlarını daha iyi analiz ederek onların kim olduğunu anlamaya çalışıyor. En büyük marka elçilerini anlamak, gerçek hayranlar ile etkileşim kurarak bağlantı sağlamayı kolaylaştırır. Daha az kişi ile daha fazla etkileşim sağlamak daha sadık müşteriler yaratmayı sağlayarak aynı bütçe ile daha iyi sonuçların alınmasını sağlar.



3. YEREL MOBİL WEB

 
Mobildeki baş döndürücü gelişmelerin 2013’te mobili nerelere taşıyacağını kestirmek zor olsa da yerel müşterileri hedefleyen daha fazla geliştirmenin yapılacağını göreceğimizi söyleyebiliriz. Mobil reklam büyümeye devam ederken, Foursquare ve NFC (Near Field Communication) gibi lokasyon tabanlı uygulamaların yardımıyla daha fazla yerel müşteriyi hedefler hale gelecek. Bu müşterilerin tercihlerini yansıtan sosyal medya profilleri, lokal müşterileri hedefleyen mobil uygulamaların geliştirilmesinde büyük rol oynayacak.


 
4. SOSYAL TV VE REKLAM
 
Geleneksel televizyon sosyal medyayı da kullanarak daha interaktif hale gelecek. İkinci ekran uygulamaları izleyicilerin sadece anında yorum yapmasını sağlamakla kalmayacak, onların bu ikinci ekran üzerinden TV’deki reklam ile ilgili web sitesine ulaşmasını sağlayacak. Favori TV programlarını izleyen hedef misafirlerinize aynı anda ikinci ekranlarından otelinizin ne kadar güzel olduğunu göstermek harika olmaz mı? Bu potansiyel ziyaretçilerinize anlamlı, interaktif ve kişiselleştirilmiş bir teklif yapmanın çok iyi bir yolu olabilir.


5. ARKADAŞ KAYNAKLI SEYAHAT
 
Gogobot gibi sosyal medya tabanlı seyahat ağları geçtiğimiz yıl oldukça popüler hale geldi ve birçok benzer uygulama ortaya çıktı. Bu ağlar sayesinde arkadaşlar 2013’ün seyahat acentaları ve tur operatörleri olacak. Bu trendin ve etrafında gelişen ağları dikkatle izlemelisiniz. 



SOSYAL MEDYANIN YÜKSELEN YILDIZI İNSTAGRAM

Son ayların yükselen sosyal medya mecrası Instagram. İlk başta daha bireysel amaçlar için kullanılan Instagram artık marka ve şirketler için de çok önemli. 50 milyonu aşan kullanıcı sayısı ve yüksek etkileşim oranı ile Instagram kısa sürede markaların müşterileri ile iletişim kurmak için tercih ettikleri önemli araçlardan biri haline geldi.
 
2012’de Facebook’un uygulamayı satın almak için tam 1 milyar doları gözden çıkartmasının başlıca nedenlerinden biri de sunduğu zengin pazarlama imkanlarıydı. Son kullanıcıya hitap eden pek çok sektörün pazarlaması için ideal bir uygulama olan Instagram, konaklama sektörü için son derece faydalı bir araç.
 
Gelin Instagram’ın tesisinizi pazarlamasında ne şekilde kullanabileceğinize yakından bakalım…
 
TESİSİNİZİN GÖZ ALIC FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞIN
 
Bazı şeyleri sözle veya yazıyla anlatmak mümkün değildir, onları görmeniz gerekir. İşte Instagram tesisinizden en güzel kareleri milyonlarca kullanıcıya ulaştırmanın en etkili yöntemlerinden biri. Instagram’ı otel pazarlamasında kullanmak istiyorsanız tesisinizin en görkemli ve ilgi çekici bölümlerinin en güzel fotoğrafını seçmeniz gerekir. Çünkü Instagram’daki kullanıcıların büyük kısmı sadece otelinize ait farklı kareler görmekten tatmin olmayacaklardır, onların asıl istedikleri kelimenin tam anlamıyla büyüleyici fotoğraflardır.
 
Ayrıca Instagram’da insan faktörünü doğal bir şekilde kullanabilmek fark yaratmanızı sağlayacaktır. Tesisinizin boş odalarını veya kimsenin olmadığı bir havuz görüntüsü yerine mutlu misafirlerin olduğu bir odanın görüntüsü ve havuzun en hareketli olduğu anın güzel bir fotoğrafını Instagram’da paylaşmalısınız.
 
TESİSİNİZİN ÇEVRESİNDEKİ GÜZELLİKLERİ KULLANIN
 
Otelinizin bulunduğu bölgenin görülmesi gereken dikkat çekici kısımları mutlaka vardır. Pek çok güzel fotoğraf tarihi ve turistik yerler, ilgi çekici alanların karelerinden oluşur. Tesisin bulunduğu bölgedeki simgelerin doğru ışık ile ve doğru bir açıdan çekilmiş fotoğraflarını kısa bir metin ile süslemeniz, pazarlama faaliyetlerinizde beklenmedik bir fark oluşmasını sağlaabilir.
 
Bu sırada mümkün olduğu kadar şehrin veya bölgenin herkes tarafından çok bilinmeyen gizli kalmış kısımlarına dair fotoğraflar ve onların öykülerini de paylaşabilirseniz takipçilerinizin ilgisini en üst düzeyde tutabilirsiniz.
 
HASHTAG ETKİSİ
 
Sosyal medya pazarlamasındaki en önemli konulardan biri de keşfedilebilmektir. Sizlere daha önce detaylı bir şekilde tanıtmış olduğumuz hashtag yapısı Instagram üzerinde yeni insanlara ulaşabilmeniz için en etkili yöntemlerden biridir. Instagram üzerinde sektörünüze dair hangi hashtag’lerin kullanıldığını takip edin ve bu hashtag’leri kullanabileceğiniz paylaşımlarda bulunun. Bu sayede kendi farkınızı ortaya koyarak rakiplerinizin arasından sıyrılmanız ve daha geniş kitlelere tesisinizi tanıtmanız mümkün olabilir.
 
YARIŞMALAR DÜZENLEYİN
 
Yarışmaları ve ödülleri herkes sever. Instagram gibi herkesin kolayca kullanabildiği bir araç sayesinde geniş katılımlı bir yarışmayı kolaylıkla düzenleyebilirsiniz. Örneğin katılımcılardan tesisinizin en güzel fotoğraflarını çekmelerini ve paylaşmalarını isteyebilir ve kazanana da dikkat çekici bir ödül vererek yarışmayı daha cazip hale getirebilirsiniz. Bu sayede Instagram hesabınızın içeriğini de bizzat misafirlerinizin, üstelik gönüllü ve keyifle oluşturmalarını sağlayabilirisiniz.
 







Bu Haber 21.07.2013 - 19:51:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ahmet Bal 22.07.2013 - 10:58

    Otelci herseyden once akili olmali, Ic pazarda 4000 den fazla otelini pazarlayabilecek gucu seyahat acenteleri var.Bunu kullanmak yerine genelde dusuncesizce(ve buda cokca olan otelci ne yapiyor..) ben nasilsa acenteye en az 10 komisyon veriyorum.. acenteye 100 tl veren otelci kenisini acentenin yaptigi reklam ile arayan musteriye ..daha 45 saniyede otelimiz 110 TL ama size (daha musteri indirim sormamisken) 88 TL den veririz..musteri biraz bastirsa 85e inecek. Bu malesef yillardanberi boyle suruyor. Biz acenteciler otelcilere kiziyoruz.. onlarda kenilerini satmadigimiz icin bizlere kiziyor.. Birde Yurtdisindaki yabanci tur operatorlerine daha da indirim yapiyorlar... ve zor durumlarda hic deger vermedigi yerli acenteye donuyorlar..aman bosuz yokmu musteri diyorlar... OTELCILER ACENTALARDAN NEFRET EDIYOR SANKI... bu arada acenteler de biribirlerinden pek hoslanmiyor....Bir otelin 10 dan farkli fiyati var..Birde firsat siteleri varki oda daha kotu yabanci internet saticilarina kolelik... yerli acenteyi kollasan partner olsan zaten is yapabileceksin.. Sevgili Otelci ACENTEYI KOLLA VE KORU VERDIGIN FIYATIN ARKASINDA DUR bak o zaman hersey duzelecek

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.