'Oteller artık çok lüks, ayrıştıkları nokta ise kalite'

'Oteller artık çok lüks, ayrıştıkları nokta ise kalite'
Dilek Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, sektörde insan kaynağının önemine dikkat çekti. Artık otellerin artık çok lüks olduğunu kaydeden Dilek, tesisler arasındaki ayrışma noktasının ise kalite olduğunun altını çiziyor.


2001'de Sheraton Çeşme ile turizm sektörüne adım atan Dilek Holding, 2013'te Radisson Blu Hotel ve Istanbul Pera'yı hizmete açarak sektördeki varlığını güçlendirdi. Sabah gazetesine konuşan İskender Dilerk, sektörde insan kaynağı faktörünün öneminin arttığını söyledi. Teknolojik gelişmelerin sürece entegre edilmesiyle birlikte sektörün büyük bir endüstri haline geldiğini vurgulayan Dilek, son yıllarda mimari ve otomasyon anlamında iddialı otellerin inşa edildiğini ifade etti. Dilek, "Ama bu unsurlar arasındaki en önemli farklılık hizmetle sağlanmakta" diye konuştu. Hız üzerine kurulu bir çağda yaşadığımıza dikkat çeken İskender Dilek, buna ayak uydurabilmek için de ihtiyaçların çeşidine göre teknoloji ve altyapı sistemlerinin çok iyi kurgulanması gerektiğini vurguladı. Dilek, "Hizmette en önemli unsur olan insan gücünün de bu duruma adapte edilmesi misafir memnuniyeti için çok önemli. Özellikle akıllı cihazlar, internet, yeni yazılımlar ve sosyal medya hizmet alan misafirlere istediklerini anlık olarak paylaşma olanağını sağlıyor. Bu da standartları daha da yüksekğe çıkarıyor. Çünkü rekabet içerisinde misafir memnuniyeti en yüksek olan ve geri bildirimleri hızla cevaplandırabilen bu yarışta hep önde olacak" ifadelerini kullandı.

250 MİLYON KİŞİ BU SİTEDE

İşletmeleriyle ilgili de bilgi veren İskender Dilek, "Sheraton Çeşme, Radisson Blu Hotel ve İstanbul Pera'yı en üst hizmet standardıyla işletiyoruz. Pera'daki otelimiz Rezidor bünyesinde yer alan franchise oteller içerisinde 'Yılın oteli ödülü'ne layık görüldü. Bu da hizmet standardımızın ve başarımızın bir tescili oldu" dedi. Bilişim sektöründe de ilerleme kararları olduğunu belirten Dilek, "Trust you adında 14 bin müşterinin kullandığı müşteri yorum ve analiz programını Türkiye'ye getirdik. Toplam erişime bakıldığında ayda 250 milyon kişi bu programa bakarak tatile gidiyor" şeklinde konuştu.

HAREKETLİ BİR COĞRAFYADAYIZ

Turizmin cari açığı kapatmakta Türkiye için çok önemli bir sektör olduğuna vurgu yapan İskender Dilek, son yıllarda yaşananların bunu gösterdiğine dikkat çekti. Ekonominin istikrarlı gidişatının tüm sektörler için hayati önem taşıdığını vurgulayan Dilek, şunları anlattı: "Özellikle İstanbul gibi büyük bir şehirde, turizm ile bağlantısı olan herkesin eğitim anlamında çok iyi yetişmiş olması, gelen turist açısından çok önemli. Trafik ve alt yapı sorunları da üzerinde durulması ve çözüm üretilmesi gereken en önemli konuların başında geliyor."


Bu Haber 23.04.2015 - 10:06:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.