Otelcilerin ifşalarına tepki: Sessizce çözülmeli, paylaşımlar bize zarar verir

Otelcilerin ifşalarına tepki: Sessizce çözülmeli, paylaşımlar bize zarar verir
Turistlerin tatil dönüşü otelden aldıkları 'hatıralarla' ilgili tartışma büyüyor. Otelciler yakalanan bavulları sosyal medyada paylaşırken, konu Rus medyasına da taşındı. Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut ise bu tip sorunların sessizce çözülmesi gerektiğini belirterek "Özellikle fotoğraf ve video çekerek sosyal medya üzerinden paylaşmak Antalya'ya zarar veriyor. Bu tip paylaşımlar, yurt dışı haber sitelerinde de kullanılıyor" uyarısında bulundu.



Antalya'da yabancı turistlerin tatil dönüşü otelden aldıklarıyla ilgili tartışma büyüyor. Konu geçtiğimiz günlerde  Alanya'da bir Rus çiftin bavulundan, aralarında 14 rulo tuvalet kağıdı, otel bahçesinden kökleriyle sökülmüş peyzaj bitkileri, bornoz, havlu ve terlik dahil olmak üzere otele ait pek çok malzeme çıkmasıyla gündeme gelmişti. Otel yönetimi söz konusu bavulu lobide deşifre etmiş ve fotoğraflar sosyal medyada ses getirmişti. Konu daha sonra Rus basınına da yansıdı.

Sabah'tan Talat Öztuzsuz'un haberine göre, son tartışma ise Side'de bulunan 5 yıldızlı iki otelde yaşandı. Bu kez otel yönetimi, bavullar içinde çıkanları videoya kaydederek paylaştı. Bavulda yer alan çikolata, kahve, portakal, meyve suları, duş jelleri gibi malzemeleri gösteren otel görevlisi, "Otelimizi resmen soymuşlar. Gereği yapılacak. İşte Türkiye'deki yabancı turistlerin bize verdiği zarar. Böyle yabancı turistlere ihtiyacımız yok" serzenişinde bulundu.

150 BİN KİŞİ İZLEDİ

Videonun görüntülenme sayısı kısa sürede 150 bine ulaşırken, video binlerce kez paylaşıldı ve hakkında binlerce yorum yapıldı. Videoya yapılan yorumlar arasında otelciye destek verenler olsa da, ağırlıklı görüş, videonun bu şekilde paylaşılmaması gerektiği oldu. Videoda çok sayıda Rusça yorumun da yer alması, yurt dışında da videonun yayıldığını gözler önüne serdi. Yine Side'de başka otelde ise Ukraynalı bir turistin bavulundan çok sayıda kaşık, çatal ve bıçak ile bardak, şampuan ve duş jeli çıktı.

'BU ŞEKİLDE PAYLAŞMAK BİZE ZARAR VERİR'

Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, fiyatlarda yaşanan büyük düşüş nedeniyle gelen turist profilinde değişiklik olduğunu belirterek, özellikle düşük fiyatlı otellerde bu tip sorunların yaşanabildiğine değindi. Böyle konuların tespit edilmesi halinde, otelcilerin sorunu sessizlik içinde çözmesi gerektiğinin altını çizen Barut, "Özellikle fotoğraf ve video çekerek sosyal medya üzerinden paylaşmak Antalya'ya zarar veriyor. Bu tip paylaşımlar, yurt dışı haber sitelerinde de kullanılıyor" uyarısında bulundu.

SERT YORUMLAR

Videonun altına gelen yorumlardan bazıları şu şekilde:

Feridun Yıldırım: Şimdi de turist beğenilmiyor. Geçen yaz ağıtlar yakıldı Rus turistler için. Adamın aldığı 30 TL bile yapmaz bunun yerine siz hediye edin. Çalmak zorunda kalmazlar. 10 kg portakal kaç para? Ya da bir kasa soda? Bir paket yapın müşterilerinize armağan edin. Daha çok turist gelir...

Tolga Demirel: Gösterdiklerinin maliyeti kaç lira? Bu örneklere İngiliz, İsrailli, Fransız, Alman ve de yerli misafirlerde de rastladık. 20 yıldır aynı kalitesiz animasyonlarla ağırlanan, çocuğu yanında anneden, babaanneye kadar personelin tacizine uğrayan misafirleri bu kadar fiyat kırımından sonra bulmak bile iyi.

Valentina Yakson: Evet 2 şampuan, su ve meyve aldılar. O kaç lira tuttu ki? Ödediler zaten. Yazık otelinize... Müdür, 'Otelimizi resmen soymuşlar' diyor, ayıp ya....


Bu Haber 05.07.2017 - 11:09:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • hasan 27.07.2017 - 01:34

    başta barut hotel personele 3 kuruş tazminat vermemek için asılsız tutanaklarla işten çıkarıyor, 3-5 liralık malzemeler için insanlara yapmadıkları kalmıyor yazıklar olsun, karaktersizlik

  • Ahishavi 10.07.2017 - 12:52

    Acemi Müdür .... Bir Çuval İnciri Berbat Ettin. Otel olarak taahhüt edip de vermediğin , müşterinin haklarından gasp edilenlerin listesini verebilecekmisiniz ? Turist getirmek en ZOR iştir , Kaçırmak ise EN KOLAYI !!!

  • Murat Atsever 06.07.2017 - 09:54

    Sadece Ukrayna, Rus ve Türki cumhuriyetler değil, her milliyetten gelen konuklar bunu yapıyor. Fark etmez düşük gelir profile sahip konuk olsun veya villada kalan A++ konuk olsun sürekli gördüğümüz konular bunlar. Sıkıntı kar oranları düştükçe 10 Liralık bu biriktirilmiş ürünler artık otelcilyi bezdirdi. Tur operatörleri bıyık altından kıs kıs gülüyor ama gelinen noktada esas onların büyük payı var. Sezon başında uçaklarda yüzyılın rekor doluluğunu yakalayacağız beyanı verip ertesi gün aynı şirketin bir diğer sözcüsü de otelciler yüksek fiyatta uçmasınlar yoksa oteli boş kalır diye aba altından sopa göstermedi mi? Sonuç; bu iş otel bünyesinde hiç bir yere ifşa etmeden çözülmeli, konuklara bunu birinci ağızdan anlatacak üst düzey yönetim olmalı, restoran da kaptan ve hostes, katlarda maid ve kat şefleri bu konuda dikkatli ve anında çözüm üretimi de yanında sunulacak gayret içinde olmalıdırlar.

  • Erexrex 05.07.2017 - 12:23

    Siz şampuan, bez terlik, dikiş seti vs. (bukletler) zaten misafirin kullanması için odaya koyuyorsunuz. özellikle logolu bukletleri alan misafir bunları evine gelen giden görsün diye alıyor, ben bu otele gittim demek için alıyor. Bunu bildiğiniz halde resimleri yayınlamakla amacınız ne? Bunu bilmiyorsanız zaten bu işi yapmayın. Diğer üç kuruşluk meyve, tuvalet kağıdı vs. bunun hesabı yapılmaz, çalınan tabak çanak, kaşık acaba otelde kırılan, çöpe atılanın yanında %1" i geçme şansı var mı? Yapmayın, bu hareketler ucuz hesaplar, bize göre değil. Ayrıca misafirlere hırsız muamelesi yapmak ve bunu övünerek haber yaptırmak, resim ve video yayınlamak size göre show ama bunu bir de yayınlamadan önce avukatınıza danışın, bir öğrenin bakalım başınıza ne gelebilir.

  • Ünal 05.07.2017 - 11:41

    Sessizce, misafir ne kadar haksız olsa da, kırmadan,üzmeden bünye içinde çözülmesi en doğrusudur.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.