Otelciler ve Airbnb birbirine girdi: Çirkin ve alçakça

Otelciler ve Airbnb birbirine girdi: Çirkin ve alçakça
New York Otelciler Birliği tarafından hazırlanan ve Airbnb'yi hedef alan bir reklam, otelciler ve popüler paylaşım platformu arasındaki savaşı bir kez daha gündeme getirdi. Airbnb'nin güvenliğini sorgulayan ve Manchester'da yaşanan terör saldırısına gönderme yapan reklam, New York halkını şirketi adres bilgilerini paylaşmaya zorlamaya çağırıyor. Airbnb ise, reklama çok sert tepki vererek, 'çirkin bir korkutma taktiği' ve 'alçakça' ifadelerini kullandı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Bu yılın mayıs ayında Manchester'da bulunan bir konser salonunda IŞİD tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında 23 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

Saldırının faili Salman Abedi'nin saldırıya kısa dönem kiralık bir evde hazırlandığını hatırlatan videoda, o dönemde basında yer alan haberlere yer veriliyor.

Abedi’nin kiraladığı evin bir Airbnb evi olmadığı ise biliniyor.

‘NEW YORK’UN GÜVENLİĞİ İÇİN AYAĞA KALKIN’

Söz konusu videoda, ''Airbnb New York’ta 40 binin üzerinde kiralama yapıyor. Yasa dışı ilanların yayımlanmasına izin veren Airbnb, kiraladığı mülklerin adreslerini güvenlik güçleri ile paylaşmayı ise reddediyor.'' deniliyor.

''Peki risk altında mısınız?’’ diye sorulan videoda, İngiltere polisinin intihar bombacısı Salman Abedi’nin yerel bir emlakçıdan kiraladığı eve düzenlediği baskın hatırlatılıyor.

‘’Kentler tavır alıyor. Airbnb’yi satışa sunduğu mülklerin adreslerini paylaşmaya zorluyor.’’ denilen videoda, New York'un hala teröristlerin en büyük hedeflerinden biri olduğu ifade ediliyor.
 
‘’Peki binanızda kimler yaşıyor? Airbnb bunu size söylemiyor.’’ sözleriyle sona eren videoda, kent sakinlerine bir telefon numarası verilerek ‘New York’un güvenliği için ayağa kalkmaları’ çağrısı yapılıyor.

New York Otelciler Birliği ve bir otel çalışanları sendikası tarafından fonlanan 500 bin dolar bütçeli reklamın, 10 gün boyunca sabah ve akşam olmak üzere 2 kez yayımlanacağı belirtiliyor. Reklam CNN, MSNBC ve Fox News gibi kanalların yanında, New York Yankess ve New York Mets gibi büyük takımların müsabakalarında da gösterilecek.




AIRBNB’DEN SERT TEPKİ: OTELLER ÖNCE KENDİLERİNE BAKMALI 


Airbnb ise pazartesi günü yayına giren videoya sert tepki gösterdi. Şirkez Sözcüsü Peter Schottenfels, videonun 'terör eylemlerine katılan insanları barındırma konusunda uzun bir geçmişe sahip olan büyük otellerin kullandığı çirkin bir korkutma taktiği’ olduğunu ifade etti.

Schottenfels, iddialarına örnek olarak ise 11 Eylül 2001 New York ve 2015 Paris saldırılarına karışan teröristlerin otellerde konaklamış olmasını gösterdi.

'ALÇAKÇA'

‘’Airbnb’nin Manchester’da gerçekleştirilen trajik olaylarla ile hiçbir ilgisi yok’’ diyen Schottenfels , sözlerini şu şekilde sürdürdü:

‘’Aslına bakarsanız, Airbnb olarak ABD’de hem konaklama sağlayıcıları hem de konaklayanlar için üst düzey güvenlik önlemleri alan birkaç şirketten biriyiz. Otel CEO’larının, neden kendilerinin de aynı şeyi yapmadığını ve neden bu kadar alçakça, alaycı reklam kampanyalarını fonladıklarını açıklama sorumluluğu olduğuna inanıyoruz.''

AIRBNB’NİN ALDIĞI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ NELER?

Airbnb tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket, hizmet verdiği tüm ülkelerde, tüm ev sahiplerinin ve konuklarının daha önce suç işleyip işlemediğini kontrol ediyor. Açıklamada ayrıca, Airbnb’nin ev sahiplerinin ve konuklarının, cinsel suçlular ile terörle bağlantılı kişilerin bulunduğu takip listelerinde bulunup bulunmadığını da düzenli olarak karşılaştırma yaparak izlediği belirtildi.


Bu Haber 03.08.2017 - 14:05:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.