Otelciler, Güney Amerika'nın 'giriş kapısı' FITUR Turizm Fuarı'na katılıyor

Otelciler, Güney Amerika'nın 'giriş kapısı' FITUR Turizm Fuarı'na katılıyor
TUROB Başkan Yardımcısı ve Fuarlar ve Tanıtım Komitesi Başkanı Müberra Eresin, Madrid’de yarın başlayacak olan FITUR Turizm Fuarı’nın Avrupa’da gerçekleştirilen en önemli üçüncü turizm fuarı olduğunu söyledi.


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği’nin (TUROB) fuar maratonu sürüyor.  Utrecht Fuarı’ndan sonra TUROB, İspanya’ya da fuar için gidiyor. TUROB, Madrid’de 28 Ocak – 1 Şubat 2015 tarihleri arasında 35. kez düzenlenecek ‘FITUR Turizm Fuarı’na katılıyor.  Fuara ilişkin bir değerlendirme yapan TUROB Başkan Yardımcısı ve Fuarlar ve Tanıtım Komitesi Başkanı Müberra Eresin, FITUR Turizm Fuarı’nın ITB Berlin ve WTM Londra Turizm fuarlarından sonra Avrupa’da gerçekleştirilen en önemli üçüncü turizm fuarı konumunda olduğunu söyledi.

GÜNEY AMERİKA KAPISI

Eresin, şunları söyledi: “Fuara verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak uzun yıllardır katılım sağlıyoruz. FITUR Turizm Fuarı’nın en önemli özelliği çok sayıda Güney Amerika ülkesinin etkin olarak katılım sağlamasıdır. Bizler de fuarda İspanya pazarında faaliyet gösteren turizmcilerin yanında özellikle Brezilya, Arjantin gibi Güney Amerika ülkelerinin profesyonelleri ile ikili görüşme yapma fırsatı buluyoruz. Diğer yandan, fuarda yaptığımız gözlemleri sektörümüzle paylaşarak alınacak önlemler konusunda yol göstermeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuar sonrasında açıkladığımız rapor ile, 2014 yılında İspanya pazarından ülkemize gelecek turist sayısında bir artış yaşanmayacağını belirtmiştik, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından henüz açıklanan 2014 istatistikleri bu görüşümüzü aynen teyit etmiştir. Fuarda başta İstanbul olmak üzere Kapadokya bölgesinin yoğun ilgi göreceğini tahmin ediyoruz.” Geçen yılki fuara toplam 165 ülkeden yaklaşık 9 bin firma stand alarak katılmıştı. Fuarı 120 bini profesyonel olmak üzere, toplam 220 bin kişi ziyaret etmişti.


Bu Haber 27.01.2015 - 12:48:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.