Otel mağdurları eylem yaptı, kayyum istedi

Otel mağdurları eylem yaptı, kayyum istedi
Fadıl Akgündüz'ün tutuklanmasından sonra Bayrampaşa'da inşası durdurulan Caprice Gold mağdurları önceki gün bina önünde toplanarak haklarını talep etti.


Mağdurlar, Caprice Gold'a kayyum ataması yapılmasını isterken mağdur vatandaşlar, ‘Tapum var malım yok', ‘Kayyum atansın', ‘Fadıl ver paramı' şeklinde dövizler taşıdı.

Zaman'dan Atıf Ala'nın haberine göre, grup adına konuşan Caprice Yatırımcıları Derneği Başkanı Doğan Bakırcı, otelin iki yıldır atıl durumda olduğunu ve bitirme adına hiçbir faaliyetin yapılmadığını söyledi. Çok sayıda mağdur olduğunu dile getiren Bakırcı, “Bu arkadaşlarımızın arasında üzüntüden kanser olup ölen insan var. İntihar etmek isteyen insanlar var. Bunu her gün derneğe gelip anlatan var. Artık vicdanımız da almıyor, kalbimiz de bunu taşımıyor. Fadıl Bey bir an önce bu kadar insanın parasını geri versin ya da bu oteli bitirsin.” dedi. Mağdur bir vatandaş ise otel sahiplerinin, “Otel açıldığı zaman size kira getirisi olacak. İki senede bitecek. Her sene sizden otomatikman kiralayacağız.” vaadinde bulunduğunu öne sürdü.

'BEN BU DEVLETİN TAPUSUNA GÜVENDİM'

Mağdurlardan Resul Erdal, elinde tapusu olmasına rağmen bu mağduriyeti yaşadığını dile getirerek, “Devletin tapusuna güvenerek aldım. Orada bürokratlar, milletvekilleri, belediye başkanları, ülkemizin önde gelen insanları vardı. Onlara da güvendim ama en önemlisi, ben bu devletin tapusuna güvendim.” şeklinde konuştu.

Otel binası önünde toplanan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Bundan yaklaşık 5 yıl önce yapımına başlanan ve daha önce 2012'de bitirilmesi planlanan otelin 9 bin dolayında mağduru bulunuyor.


Bu Haber 30.12.2015 - 09:41:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sinan 30.12.2015 - 02:14

    Bunlara haktır bu. Adam 1000 kere dolandırıdı, gidip yine para veriyorlar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.