Ocak ayında kapılarını açtı, yüzde 60 doluluk yakaladı

Ocak ayında kapılarını açtı, yüzde 60 doluluk yakaladı
Radisson Blu’nun İstanbul’daki 7’inci oteli Radisson Blu Ottomare Hotel İstanbul Ataköy, 18 Ocak’ta kapılarını açtı. Radisson Blu Ottomare İstanbul Ataköy Genel Müdürü Eylem Fındık, çok zor bir dönemde açılış yapmalarına rağmen, ilk 2 aylarında yüzde 60 doluluk oranına ulaştıklarını ifade etti. Fındık, 2016 doluluk hedeflerinin yüzde 65, oda fiyatı hedeflerinin ise 115 euro olduğunu söyledi.


TurizmGüncel

Radisson Blu Ottomare Hotel İstanbul Ataköy, kapılarını açtı. Basın mensupları ile bir araya gelen, grubun ilk Türk kadın genel müdürü Eylem Fındık, otele dair bilgiler verdi. Hem havalimanına hem de tarihi yarımadaya çok yakın bir lokasyonda bulunan otelin İstanbul’daki diğer Radisson Blu otellerinden en büyük farkı, hem resort müşterisine hem de iş amaçlı seyahat eden müşterilere hitap etmesi. Otelde 4 tane gün ışığı alan toplantı salonunun yanında  büyük bir bahçe, açık havuz ve spa da bulunuyor. Otelde bulunan bar ve restoranlar, butik hizmet vermeye odaklanmış durumda. Otelde toplamda 133 oda bulunuyor. Oldukça büyük bir binaya sahip otelin üst katları residance olarak hizmet veriyor. Otel, açıldığı ilk günden itibaren ‘komşularına’ da hizmet vermeye başlamış.




Otel hakkında bir sunum yaptıktan sonra, otelin yatırım sürecine dair bilgiler veren Genel Müdür Eylem Fındık, ‘’Bulunduğumuz binanın 6 katı otele ait. Otelimiz, turizm yatırım grubu SSB Group'un sahibi Sabri Özel'in, Türkiye'deki ilk oteli. Otelin bulunduğu bina, 25 katlı. Biz 6 katını işgal ediyoruz. Yatırımcımız bu katları peyderpey satın aldığı için yatırım tutarına dair net bir bilgi vermek mümkün değil.'' dedi.

'ÇOK ZOR BİR DÖNEMDE AÇILDIK'
 
Otel olarak, kapılarını zor bir dönemde açtıklarını ifade eden Fındık, otelin doluluk ve fiyatlarına dair şunları söyledi:
 
‘'Mart ayıyla beraber 2’inci ayımızı doldurmuş olduk. Bu iki ayı yüzde 60 dolulukla kapattık. Bizim en büyük avantajımız global bir şirket olmamızdan kaynaklanıyor, içeriden personel yetiştirmeye çok önem veriyoruz. Bu bize hizmet anlamında büyük avantaj sağlıyor. Çok sağlam adımlarla, markamızı ve değerlerimizi bilen bir ekiple yola çıktı. Şu anda 95 personelimiz var. Bu sayı nisan-mayıs aylarında havuzun da devreye girmesiyle beraber 115’e çıkacak.‘’

 
‘115 EURODAN YÜZDE 65 DOLULUK’
 
2016 hedeflerinin yüzde 65 doluluk yakalamak olduğunu ifade eden Fındık, bu hedefe ulaşılmasının Türkiye’nin içinden geçtiği süreçle doğrudan alakalı olduğunu söyledi. Ortalama oda fiyatı hedeflerinin ise ilk sene için 115 euro olduğunu söyledi. 
 
‘REZİDOR, TÜRKİYE’YE ODAKLANDI, BU YIL 4 OTEL AÇACAK’
 
Rezidor Grubu’nun Türkiye’deki yatırımlarına devam ettiğini ifade eden Fındık, şunları söyledi:
 
‘’Rezidor Group geçtiğimiz yıl Türkiye’ye odaklanacağını açıklamıştı. Bu karardan vazgeçilmiş değil. Şu an Türkiye’de devam eden ve 2016 yılında açılması planlanan 4 yatırım var. Bu sayı daha da artacaktır.’’






 
 



Bu Haber 05.04.2016 - 08:07:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ibrahim Tunuslu 05.04.2016 - 05:49

    Eylem hanım, Başarılarınızla gurur duyuyoruz sevgilerimizle

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.