Numan Kurtulmuş: Hedefimiz turizmde dünya üçüncülüğü

Numan Kurtulmuş: Hedefimiz turizmde dünya üçüncülüğü
Travel Turkey İzmir Fuarını açılışında knuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 2023 hedeflerinin turizmde dünya üçüncülüğü olduğunu söyledi.


TurizmGüncel - İzmir

Travel Turkey İzmir'in Türkiye'nin en başarılı fuarlarında biri olduğunu kaydeden Kurtulmuş, Fuarın hazırlanmasında desteği olan tüm kişi ve kurumları tebrik etti.

''MAL KENDİ KENDİNİ SATIYOR''

Türkiye'nin turizm alanında elinin sond erece güçlü olduğunu söylyen kurtulmuş, ''Derler ya, 'mal kendi kendini sattırıyor', bizim turizm sektörümüz de öyle. Dünyada en fazla balonun havada olduğu tek yer herhalde Kapadokya'dır. Troya, Anadolu'daki ilk uygarlıklarda biridir. Destanlara konu olmuştur.'' dedi.



2018 yılının Troya Yılı olarak kutlanacağını ve Troya'nın yeniden bir dünya markası olarak gündeme gelecğeini ifade eden Kurtulmuş, konuşmasının devamında şunlar söyledi:

''Türkiye gibi büyük bir değeri, kültür ve turizm açısından çok iyi değerlendirmek ve insanlığın büyük bir zenginliği olarak ortaya koymak zorundayız. Sadece yurt dışında tanıtmak değil, bu değerlenrin ve zenginliklerim farkına bizim de varabilmemiz için fuarlar sond erece önemli.

''12 AY TURİZM YAPMAK ZORUNDAYIZ''

Turizmi stratejik bir sektör olarak kabul ettik. Sadece klasik deniz, kum, güneş dışında, hem turizmi çeşitkendirmek hem de 12 aya yaymak zorundayız. Ürünlerimizi ve paketlerimizi yenileyerek ve çeşitlendierek 12 ay turizm yaymak zorundayız.

''ÜRÜN VE PAZAR ÇEŞİTLİLİĞİ...''

Bu büyük zenginliği, aynı amanda Türkiye'nin kültürel zenginliği olarak kullanmak zorundayız. Bu coğrafyanın en büyük zenginliği, trihi ve kültürüdür.  Dünyanın en büyük arşivi Türkiye'dir. En büyük kütüphanesi ise Anadolu'nun kendisidir. O yüzden turizmde hem ürün çeşitliliği, hem de pazar çeşitiliği sağlayacağız.

''2023 HEDEFİMİZ TURİZMDE DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ''

2016 yılında dibe vuran Türkiye turizmi bu yıl iyi bir noktaya geldi ve 2017'nin tüm rakamları sevindirici. 2017'de ağırladığımız turist sayısı 31.4 milyon, elde ettiğimiz turizm geliri ise 26 milyar dolar olacak. 015'te turizmde dünya altıncısıydık. 2023 yılı hedefimiz turizmde dünya üçüncüsü olmak.





Bu Haber 07.12.2017 - 12:44:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turizimci 09.12.2017 - 04:46

    sayin bakanim hala odenmemis olan mart nisan mayis haziran temmuz agustos eylul ekim yakit desteklerimizi alamadik nasil 2023 u gorucez? yeni sezona hazirlanmak lazim bizde para yok . bakanlikta alacagimizi vermezse biz kime derdimizi anlatalim ?

  • misafirdeğilim 07.12.2017 - 02:11

    Oylama açıyorum. Bizim turizm bakanı Yunanistan Turizm Bakanı Elena Kuntura ile yer değiştirsin diyenler buraya...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.