Nisan ayında Akdeniz'e düşük talep

Nisan ayında Akdeniz'e düşük talep
Alman tatil rezervasyon sağlayıcısı Traveltainment'in açıkladığı rakamlara göre, Nisan ayında Almanya'dan Akdeniz'deki tatil destinasyonlarına talepte önemli bir düşüş gerçekleşti. Türkiye Mart ayındaki yüzde 20'lik rezervasyon artışının ardından, Nisan ayında yüzde 13'lük bir artış gösterdi.


Turizm Güncel


Nisan ayında tüm temel destinasyonlarda rezervasyonlarda ya geçen aylara göre daha düşük büyüme ya da düşüş gerçekleşti. Bu düşüş genel olarak Almanlar'ın 2015 yaz tatili taleplerinin azaldığına işaret ediyor.

Türkiye Antalya'ya gerçekleşen paket rezervasyonlarında yüzde 13'lük bir artış gösterdi. Bu oranlar Şubat ayında yüzde 14, Mart ayında ise yüzde 20'ydi. Bu artış, Rusya'dan gelen turist sayısındaki azalma sebebiyle, fiyatların düşmesinden kaynaklandı. Antalya, yine rezervasyonların yüzde 33'ü ile en çok rezervasyon alan 10 destinasyon havalimanı içerisinde 1'inci oldu.

Mısır'ın ana havalimanı Hurghada'nın rezervasyonlarında yüzde 15'lik bir yükselme gerçekleşti. Ancak bu rakam, geçen yılki büyük rezervasyon kayıplarından sonra toparlayan Mısır'ın yılın ilk 3 ayında gerçekleşen yüzde 50'lik rezervasyon artışının çok altında kaldı. Hurghada, geçen ay Almanya'dan gerçekleşen paket rezervasyonların yüzde 8'ini alarak en çok tercih edilen 10 destinasyon havalimanı arasında 3'üncü oldu.
 

Majorca'ya yapılan rezervasyonlar da yavaşladı ve Palma havalimanı yüzde 7'lik bir rezervasyon artışı yaşadı. Bu oranlar Şubat ayında yüzde 12, Mart ayında ise yüzde 15'ti. Kanarya Adaları'na gerçekleşen rezervasyonlarda da düşüş yaşandı.


Yunanistan rezervasyonları üstüste 3'üncü ay da düştü. Şubat ayındaki yüzde 8'lik ve Mart'taki yüzde 16'lık düşüşü, Nisan ayı yüzde 11 ile sürdürdü. Aynı şekilde Rhoes da yüzde 13'lük rezervasyon kaybı yaşadı.

Bulgaristan, Varna havalimanında yüzde 12'lik bir rezervasyon artışı gerçekleşti.


Bu Haber 21.05.2015 - 19:12:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.