Nabi Avcı’dan turizmcilere destek müjdesi

Nabi Avcı’dan turizmcilere destek müjdesi
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, uçuşlara verilen yakıt desteğinin önümüzdeki yıl da devam etmesinde yarar gördüklerini söyledi.

 
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’dan turizm sektörüne uçak desteği müjdesi geldi. Bakanlar Kurulu kararı ile uçuşlara verilen yakıt desteğinin yıl sonuna kadar uzatılmasının olumlu etkilerini Antalya’da görmeye başladıklarını belirten Avcı, “Önümüzdeki yıl da benzer teşviklerin devam etmesinde yarar görüyoruz” dedi.
 
Habertürk'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre, TBMM’de milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Avcı, Türkiye’ye turist getiren seyahat acentelerine uçuş başı 6 bin dolarlık yakıt desteğinin ilk olarak 1 Nisan-31 Mayıs 2016 tarihleri arasında verildiğini vurguladı.

''YARARINI GÖRDÜK, ÖNÜMÜZDEKİ YIL DA DEVAM ETMELİ''
 
Bakanlar Kurulu kararıyla Antalya Gazipaşa-Alanya, Antalya, Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, İzmir Adnan Menderes ve Kütahya Zafer havalimanlarının iniş gerçekleştirilecek meydanlar olarak destekleme kapsamına alındığını hatırlatan Avcı, uçaklara verilen desteğin daha sonra önce 31 Ağustos’a, ardından da yıl sonuna kadar uzatıldığını kaydetti.
 
Uçuş desteğinin etkilerini özellikle Antalya’da görmeye başladıklarını dile getiren Avcı, “Önümüzdeki yıl da benzer teşviklerin devam etmesinde yarar görüyoruz” dedi.
 
‘'TEMMUZ 2018 TARİHİNE KADAR DEVAM ETMELİ’'

Avcı’nın açıklamaları turizmcileri de heyecanlandırdı. Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Ersoy, “Bize göre teşviklerin şimdi ilan edilip Temmuz 2018’e kadar devam etmesi gerekiyor. O zaman sağlıklı bir yapıya ulaşır. Ondan sonra gerek olmayacağını düşünüyoruz. Ama teşviklerin geç açıklanması, etkisini azaltıyor. Bunların önceden duyurulması gerekiyor. Erkenden açıklansın ki, tur operatörleri ve tarifeli hava yolları Türkiye’yi planlama dışı bırakmasınlar” diye konuştu.

'‘TEŞVİKLERİN SÜRMESİ SEKTÖRE KATKI YAPACAK’'

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da Bakan Avcı’nın turizm sektörüne ilişkin konuşmasını çok olumlu bulduğunu, sektöre verilecek desteklerin çok önemli olduğunu belirtti.
 
Sektörün sıkıntılı bir süreç yaşadığını vurgulayan Osman Ayık, “Turist sayısı ve finansman açısından teşviklerin önümüzdeki yıl da bir şekilde devrede olması çok önemli katkılar yapacaktır” değerlendirmesinde bulundu.


Bu Haber 06.10.2016 - 09:35:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kerem 07.10.2016 - 10:45

    Uçak desteği çok önemli, bunu açıklamak için şu an bile geç kalınmış sayılır. Bir an önce açıklanmalı. Ama şunu unutmamalıyız; Uçak desteği adı üstünde " destek"! Eğer Türkiye" de terör sorunu bu şekilde devam ederse Yabancı turistler bizi zamanla Suriye, Irak vs ülkeleri gibi algılamaya başlayacaklar. Eğer bu algı yerleşirse Yabancı turisti unuturuz. O zaman değil uçak desteği veya ucuz otel, bedava tatil versek de kimse gelmez. Ben şu an bedava da olsa Irak veya Suriye" ye gitmek istemem!

  • Daha Fazlası Şart 06.10.2016 - 03:06

    Sayın Bakanım; geşecek seneyi 2015 yılına göre + ile tamamlamak istiyorsak şunları yapmalıyız. 1*- var olan turizm pazarlarımızı çeşitlendirmek ( Çin Japonya Hindistan gibi ülkelerden getirelecek olan turistlere kişi başı 50 TL destek sözü verilmelidir, en az 7 gün ve üzeri konaklamalı seyahat yapacaklara ) 2*- Ülkemizin içinde var olan sorunları bir an önce çözmek gerekir, her köşe başında İşidli Suriyeli görmek kimsenin hoşuna gitmiyor, Bizler nasıl Irak a tatile gitmez isek , AB ülkeleride bize o gözle bakıyordur, bu Algıyı yıkmak için derhal iç güvenliğimizi istihbaratımızı artırmalıyız, bombalar patlamasın.. 3*- Turizmi Çeşitlendirmeliyiz ( Alternatif turizm merkezleri yaratmalıyız ) 4*- Antalya gibi turizm şehirlerimizi daha güvenilir kılmalıyız, Expo 2016 Fuar alanı atıl durumda kalmasın diye o bölgeyi yeni bir özel şirket işletmesiyle Disneyland Aquapark Roll COster PErgeye teleferik gibi bir düzenleme yapılmalıdır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.