Müzekart ile müze ve örenyeri biletleri, Biletix üzerinden satışa sunulacak

Müzekart ile müze ve örenyeri biletleri, Biletix üzerinden satışa sunulacak
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Müze Girişimleri ve Biletix arasında yapılan sözleşme çerçevesinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve örenyeri biletleri, Harbiye Asker Müzesi biletleri ile Müzekart’lar artık Biletix üzerinden satışa sunuluyor.

Müzekart ile müze ve örenyeri biletleri, Biletix üzerinden satışa sunulacak
Müzekart ile müze ve örenyeri biletleri, Biletix üzerinden satışa sunulacak
Müzekart ile müze ve örenyeri biletleri, Biletix üzerinden satışa sunulacak
Müzekart ile müze ve örenyeri biletleri, Biletix üzerinden satışa sunulacak
 
Kültür turizmi tutkunlarına büyük kolaylıklar getirecek olan anlaşma; İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ve Biletix Genel Müdürü Kemal Erdine’nin katılımlarıyla İstanbul Arkeoloji Müzeleri bahçesinde düzenlenen bir tören ile imzalandı. 
 
Bu anlaşma ile dünyanın lider biletleme kuruluşu Ticketmaster şirketi olan Biletix’in satış ağı ile dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelecek olan turistler, gelmeden önce müze biletlerini ve Museumpass kartlarını internet üzerinden satın alabilecekler. Kültür turizmine gönül veren yerli ziyaretçiler de müze ve ören yerleri biletlerinin yanı sıra Müzekart’larını da gişeye gitmeden www.biletix.com internet adresinden satın alma şansı yakalayacaklar. 

Tarihi değerlere ulaşmak kolaylaşacak

İstanbul Arkeoloji Müzeleri bahçesinde düzenlenen imza töreninde konuşan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, “TÜRSAB olarak satış, pazarlama ve ziyaret yönetimini üstlendiğimiz 155 müze ve örenyerinde 2014 yılının ilk sekiz ayında % 50’ye yakın bir gelir artışı sağladık. Artış oranı bu sene devraldığımız 2. Aşama müzelerde %65 ve Pamukkale’de % 46 oldu. Gelirlerde birinci sırada 40 milyon 301 bin TL ile Ayasofya, ikinci sırada 39 milyon 279 bin TL ile Topkapı ve üçüncü sırada 22 milyon 599 bin TL ile Pamukkale gelmektedir. Böylece yılsonu itibariyle Bakanlığa toplam 400 milyon TL’lık rekor bir gelir kazandırmış olacağız. Biletix ile imzaladığımız anlaşmayla birlikte dünya tarihi açısından çok önemli bir yerde olan tarihi mirasımız daha çok tanınır, daha kolay ulaşılır hale gelecek. Dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi Louvre Müzesi’nin biletlerini nasıl Paris’e gitmeden önce satın alabiliyorsak, Topkapı Sarayı da aynı ulaşılabilirlikte olacak. Kültür mirasımızın tanıtımına sağladığı bu büyük katkıdan dolayı Sayın Kemal Erdine’nin şahsında tüm Biletix ve Ticketmaster ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Biletix Genel Müdürü Kemal Erdine de törende yaptığı konuşmada; “Türkiye’nin lider biletleme firması Biletix olarak özellikle son 10 yılda eğlence tutkunlarının deneyim yaşamasına aracılık ederek, eğlence sektörünün gelişimine katkıda bulunduk. Bugün burada imzaladığımız sözleşme ile 
sektördeki knowhow ve tecrübemizi yepyeni bir alana taşımanın heyecanı içindeyiz. Dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelecek olan turistler, Türkiye tatillerini internetten planlarken, aynı şekilde internet üzerinden müze biletlerini ve Museum Pass kartlarını da alabilecekler.
 
 
Yeni ürünümüzle Türkiye’ye gelecek olan turistlere, aynı zamanda Türkiye’yitanıtmış olacağız. Tüm bunlara ek olarak müze biletleri ve müze kart satışlarımız; bağlı bulunduğumuz dünyanın lider biletleme firması Ticketmaster International ile ortaklaşa hazırlanacak yurtdışındaki internet sayfaları ve kent sayfalarında da yerini alacak.Bu sayede Türkiye’deki müzeleri dünyanın  19 ülkesindeki kültür turizmi tutkunlarının ayağına götüreceğiz. Biletix olarak; bugünden itibaren 
sunmaya başladığımız yeni hizmetimiz ile uluslararası alanda Türkiye’nin tanıtımına bir nebze de olsa destek verebilecek olmaktan dolayı gurur duyuyor ve yeni ürünümüzün kültür turizmi tutkunları ile Türkiye’nin tanıtımı için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
 
İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ise uygulamanın Türkiye’ye ve tarihi değerlerlere hizmet olduğunu belirterek, TÜRSAB ve Biletix’e teşekkür etti.

Biletler, internetten satın alınıp, evdeki yazıcıdan basılabilecek
 
Müze ziyaretçileri, www.biletix.com üzerinden “Hızlı bilet” uygulamasıyla satın alacakları biletlerini evlerindeki yazıcıdan bastırabilecekler. Müzekart, Müzekart+ ve Museum Pass kartlar ise satın alan kişilerin adreslerine kargo ile teslim edilecek. İmzalanan anlaşma ile müze biletleri yakın gelecekte; mobil uygulamalar, çağrı merkezleri, yurtdışı siteler, İDO iskeleleri gibi yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlerde bulunan 80 adet Biletix Kiosk’undan ve Türkiye genelinde sayıları 2000’i bulacak olan ATM’lerden de satın alınabilecek.
 


Bu Haber 30.09.2014 - 16:00:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.