Müsteşar Dursun; Turist sadece Antalya’ya gitmesin, Van’a da gitsin

Müsteşar Dursun; Turist sadece Antalya’ya gitmesin, Van’a da gitsin
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Haluk Dursun, ITB Berlin Fuarı’ndaki Türkiye standında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Eda Özsoy – Turizm Güncel – Berlin


Türkiye standıyla ilgili bilgiler veren Haluk Dursun, Anadolu’nun kültürel zenginliğini ön plana çıkarmayı  hedeflediklerini söyledi.

Türkiye’nin sadece deniz kum güneş için gelinecek bir ülke olmadığını vurgulamak istediklerini anlatan Dursun,  konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Fuara gösterilen ilgi ve heyecan oldukça iyi. Bakanlık olarak Almanya ile sektörel ilişkimizin artarak devam edeceğini umuyoruz.

Bu yıl Alman pazarında yüzde 5 civarında bir büyüme bekleniyordu. Yüzde 5’in daha da üzerine çıkmasını hedefliyoruz.  Bu artışın da daha çok sektörün çeşitliliği üzerinden olmasını planlıyoruz. Türkiye’nin değişik mevsimlerinde değişik destinasyonlara gidilebilen bir ülke olmasını hedefliyoruz. Almanya’daki amacımız da budur.

ERCİYES İLE KAPADOKYA’YI BİRBİRİNE BAĞLAYACAĞIZ


Sağlık turizmiyle ilgili çalışmalara da değinen Haluk Dursun, şunları söyledi;

“Deniz kum güneş önemli ama başka destinasyonlarımız da var. Antalya ve İstanbul’un dışında birçok önemli projemiz var. Kış turizmini ön plana çıkarmak istiyoruz. Kapadokya ve Erciyes’i birbirine bağlayacağız.

ANTALYA KADAR VAR DA GÖRÜLSÜN!


Türkiye’nin termal alanlarını medikal termal bir organizasyona dönüştürmek istiyoruz.  Suyla tedavide Türkiye önemli bir kaynak.  Bu kaynağı sağlık turizminde kullanacağız.  Sağlıkta önemli operasyonlar Türkiye’de yapılıyor.  Ayrıca emeklilerin Türkiye’de daha uzun dönemler geçirmesi için önemli çalışmalar yapacağız. Mümkün olduğu kadar Türkiye turizmini mevsim olarak uzatmak ve bölge olarak yaygınlaştıracağız. Antalya ile birlikte Van da görülsün istiyoruz.”




Bu Haber 04.03.2015 - 13:13:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ceylan Pirinçcioğlu VIP Turizm 07.03.2015 - 02:25

    Sayın Müsteşarımız, Müsteşarımız Sayın Dursun kültürel ağırlığına dikkat ağırlıklı çok güzel bir sunum yaptı. Kitabını yazdığı Tuna Nehri sorusunda basın mensuplarını şaşırttı. Karadenize dökülen Tuna nehri Türkiye ye akıyor şeklinde açıklama ile durumu yumuşattı. Kültürel gezilerin ilk sırasında olan İstanbul da Topkapı Sarayı nı ziyarete ulaşmak nekadar zor oldu. Çatladı Kapı girişinde otobüsler sırada bekliyor. Olan zaman kaybı turistleri üzüyor. Otobüsle giriş çıkışlar da birde ceza korkusu ile bir çok yere giremiyorlar. Ören yerlerine ulaşım önemli. ITB sırasındaki alnan nabız yoklaması iyi değerlenirilmeli. Avrupada genel seyahat rezervasyonlarında bir azalma olduğu gözlemleni... Türkiye ye olan rezervasyondaki düşüş oranı genel düşünün üstünde. Acaba pskoljik bir yaklaşımla bu yıl avrupa ülkelerinden ve amerikadan gelenlere vize uygulaması bu yıla özel kaldırılsa... Kapılarımızı size açıyoruz gibi bir kampanya olsa prikolojik bir etki yapar. Hele ki fiyat odaklı hareket eden ülkeler de maliyeti açısından da önemli etkisi olabilir. Dışişleri bakanımız Sayın Mevlutoğlu nun Turizm furarında olması önemli bir olgu idi. Onun bu konudaki desteği olabilir diye düşünüyorum. Mısır pavyonu göz doldurdu diye haber yapılmış gerçekten de öyle idi... günlük yayınlarda Mısır Turizm bakanının sözylemleri manşetlerden veriliyordu... Ancak benim şahsi gözlemim en gözde pavyonun Yunanistan olduğu idi... En hareketli pavyonun, Welcome Home sloganı ve genel sıcak concepti ile Yunanistan olduğunu gözlemledim. Sanki Almanya Yunanistana gidişlerinde rekor kıracak görüntüsü yarattı. Herkese hayırlı veverimli bir turizm dönemi diliyorum.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.