Mısırlı turizmci şimdi de İngiltere bekleyişinde

Mısırlı turizmci şimdi de İngiltere bekleyişinde
Geçtiğimiz günlerde Rusya ile Mısır arasında hava ulaşımının yeniden başlamasının ardından, Mısırlı turizmciler şimdi de İngiltere'den resort destinasyonlara dönük uçuşların başlamasını bekliyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya'dan Mısır'a dönük uçuşların yeniden başlamasının ardından Mısırlı turizmcilerin şimdi de İngiltere'ye çevrildi.

Mısır'ın İngiltere Turizm Ataşesi Amr El-Ezabi, Rusya'nın Mısır uçuşlarını serbest bırakmasının İngiltere'den Kızıldeniz'deki destinasyonlara yeniden uçuş başlatılmasını tetikleyeceği inancında. 



Diğer bütün Avrupa ülkelerinin Şarm El Şeyh uçuşlarına izin vemesine ve Mısırlı otoritelerin 'güvelik sorunu yok' açıklamalarına rağmen İngiltere, Şarm El Şeyh uçuşlarına bir türlü izin vermiyor.

''İNGİLTERE'Yİ TEŞVİK EDECEĞİNİ UMUYORUZ''

Rusya-Mısır arasında uçuşların yeniden başlamasından son derece memnun olduklarını ifade eden Amr El-Ezabi, bunun Mısır'daki havalimanlarının güvenli olduğuna ilişkin iyi bir gösterge olduğunu kaydetti. El Ezabi, ''Bunun İngiltere'yi de cesaretlendireceğini ve İngiliz turistin Kızıldeniz'e geri döneceğini umut ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

2014 YILINA DÖNMEYİ HEDEFLİYOR

Terör saldırısının yaşandığı 2016 yılında İngiltere'den Mısır'a toplam 170 bin ziyaretçi giderken, 2017'de bu sayı 230 bine yüksldi. Ancak Mısır İngiltere pazarında 750 bin turist aldığı 2014 yılına dönmeyi umut ediyor.

HAVALİMANI GÜVENLİĞİNE 20 MİLYON EURO HARCADI

Rus Metrojet yolcu uçağının Sina Yarımadası'nda düşmesinin ardından Rusya bu ülkeye dönük tüm uçak seferlerini durdurmuş, Mısır ise havalimanlarında güvenlik önlemlerini arttırmak için harekete geçmişti. Geçen süre içinde Mısır'ın havalimanlarındaki güvenliği arttırmak için 20 milyon euro harcadığı belirtiliyor.


Bu Haber 08.01.2018 - 14:13:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.