Mısır'ın Rus turiste ücretsiz vize uygulaması 1 Mayıs'ta bitiyor

Mısır'ın Rus turiste ücretsiz vize uygulaması 1 Mayıs'ta bitiyor
Mısır'ın yksek sezonda Rus turistlere uyguladığı ücretsiz vize hizmetinin 1 Mayıs'tan sonra kaldıracağı bildirildi.


Gazetem.ru'nun Rossiyskaya Gazeta'dan aktardığı habere göre, 1 Mayıs tarihinden itibaren vize almak isteyen her Rus vatandaşının 25 dolar ödemesi gerekecek.  Rubleye çevrildiğinde, Mısır'a giriş yapmaları için Rus turistler kişi başına bin 256 ruble ödeyecekler. Vize ücretinin ruble ile ödenip ödenemeyeceği konusunda ise henüz bir bilgi yok. 1 Mayıs'tan itibaren vizeler eskiden olduğu gibi havalimanlarından alınabilecek ancak daha sonra elektronik vize sisteminden alınmaya başlanacak. Henüz Mısır hükümetinden e-vize sistemi uygulamasını ne zaman başlatacağı konusunda açıklama yapılmadı.

30 Nisan'a kadar Mısır'a seyahat edecek Rus turistler, Mısır havalimanından ücretsiz vize alabilecekler. Uzmanlar, Mısır hükümetinin daha önceleri Rus turistleri ülkeye çekebilmek için vizeleri ücretsiz yaptığını ancak şu an artan taleple birlikte vizeleri ücretli yapmaya karar verdiklerini düşünüyorlar.

Ria Haber Ajansı'nın verdiği bilgiye göre, Mısır Turizm Bakanlığı'ndan ücretsiz vize süresinin uzatılmasıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.


Bu Haber 27.04.2015 - 09:43:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.