Mısır'dan yeni Rusya hamlesi: Şimdi de ruble ile ödeme teklifi

Mısır'dan yeni Rusya hamlesi: Şimdi de ruble ile ödeme teklifi
Geçtiğimiz günlerde Rus turistten aldığı vize ücretini dönemsel olarak (15 Ocak - 30 Nisan) kaldıran Mısır, yeni bir hamleye daha hazırlanıyor.


TürkRus'da yer alan habere göre, Mısır Turizm Bakanı Hisham Zaazou, Rus tur operatörlerine 'ruble ile çalışalım' teklifinde bulundu. Haberde, "Ruble ile tatil imkanı henüz 'sözde' bile olsa Rusya kamuoyunda heyecan ve olumlu tepki yarattı" denildi.

Rus basınında çıkan haberlere göre, Mısır Turizm Bakanı Hisham Zaazou, yerel tur oparatörlerine Rusya ile ruble üzerinden çalışılması teklifinde bulundu.
 
Mısır böylece, Rusya’da ekonomik sıkıntıların sürdüğü dönemde Rusya'dan aldığı turist sayısındaki düşüşü en düşük seviyeye indirmeyi hedefliyor.
 
Rusya Turizm Endüstirisi Başkanı İrina Turina ise yaptığı açıklamada, konunun gündemde olduğunu, ancak henüz ruble ödemeleri ile ilgili Mısır tarafıyla somut adımlar atılmadığını söyledi.
 
Mısır’ı 2014 yılında 3 milyon Rusyalı turist ziyaret etti.



Bu Haber 20.01.2015 - 10:02:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • hotelier 20.01.2015 - 12:41

    Evet.Mısır dan 2. hareket.Eminim ki Mısırın bu yaptıkları turizm hareketlerine pozitif yansıyacaktır. Biz hala uyuyalım. İddaam hala geçerli.Rus pazarının hareketlenmesine ve kayıpların kazanılmasına yönelik bizim bakanlığımız tarafından tek bir uygulama olursa ben bu mesleği bırakacağım.

  • turimzdebuaksam 20.01.2015 - 12:05

    KDV oranlarında acil indirime gidilmesi gerekiyor

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.