'Mısır Rusya'da % 40 kayıp yaşadı, öngörü için bu pazara bakılmalı'

'Mısır Rusya'da % 40 kayıp yaşadı, öngörü için bu pazara bakılmalı'
AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Türkiye'nin Rusya'da ne kadar kayıp yaşayabileceğini anlamak için şu anda yüksek sezonlarını yaşayan Mısır ve Taylan'a bakmak gerektiğini belirtti. Hacısüleyman, bu destinasyonlardaki kaybın yüzde 50 civarında olduğunu ifade etti.


Savaş Daş - TurizmGüncel - Moskova

Hem tur operatörleri, hem de seyahat acenteleri açısından fuarda bir belirsizlik hakim olduğunu söyleyen Yusuf Hacısüleyman, sezonun gidişatı ile ilgili olarak 'hasarlı' bir yıl olacağının görüldüğünü belirtti. Hasarın boyutunun ne olacağı konusunda farklı görüşler olduğunu kaydeden Hacısüleyman, değerlendirmesinde şu noktaların altını çizdi:

OTEL VE UÇAK FİYATI CAZİP HALE GELMELİ

"Dileğimiz hasarın az olması. Bu hasarı minimum hale gelesinde iki temel faktör var: Bir tanesi otel fiyatlarının daha cazip hale getirilmesi, diğeri ise uçak şirketlerinin minimum fiyatlarla çıkarak paket tatilinin cazip hale gelmesi. Başka bir çıkış yolu yok."

RUSYA'DA İÇ PAZARA İLGİ VAR

"Fuarda gözlemlediğim kadarıyla, Rusya iç pazarına yönelik stantlar da oldukça dikkat çekiyor. Hem Soçi hem de Kırım fuara ciddi bir katılım göstermiş. Bu da bize, geçmiş yıllara kıyasla bşraz daha iç pazara yönelme olacağını gösteriyor."

BİR KISTAS OLMAK ZORUNDA

"Tur operatörlerine sağlanan destek meselesinde belli kıstasların oluşturulması gerekiyordu. Dolayısıyla burada da 2013 yılına ait olmak üzere, 400 bin ve üzeri turist getiren tur operatörlerine bu hak tanındı. Bir kıstas konmak zorunda. Ben yanlış bulabilirim, başkası doğru bulabilir. Batı'da uygulanmadı bu mesela. Ama devletin pozitif bir yaklaşım göstermesi her şeyden önce manevi bir destek."

MISIR VE TAYLAND'IN KAYIPLARI YÜZDE 50

"Mısır'ın kayıpları bize iyi bir ışık veriyor. Onlar şu anda en yüksek sezonundalar. Oradaki kayıplar bize de rakamsal olarak fikir veriyor.  Erken rezervasyon Rusya'da tam olarak gelişmemişti. Dolayısıyla bugünkü rakamlara bakarak bir sıkıntı yaşayacağız diye düşünmememiz gerekiyor. Bizim bakmamın gereken yer Mısır ve Tayland'dır ve onlardaki düşüş yüzde 50 civarında. Burada somut rakamlar var."

KUR KONUSUNDA PSİKOLOJİK SINIR 50

"Rusya'da kur konusunda psikolojik sınır 5o. Eğer 50'ye inerse her şey değişebilir ama bunu şu anda ekonomistler pek olası görmüyor. Dolayısıyla halkın bu kura alışma devresini beklemek lazım."




Bu Haber 18.03.2015 - 20:42:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.