Mısır Ruslara o izni verdi, chrter görüşmeleri nisanda

Mısır Ruslara o izni verdi, chrter görüşmeleri nisanda
Rusya ile Mısır arasında uzun süredir devam eden uçuşların yeniden başlamasın ilişkin müzakerelerde önemli bir engel daha aşıldı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya'nın ''Rusya'ya yapılan uçuşlarla ilgili Mısır havalimanlarında gözlemci bulunduralım'' teklifini uzun süre ret eden Mısır'ın bu konuda geri adım attığı belirtiliyor.



Mısır Sivil Havacılık Bakanı Şerif Fathi, Mısır havalimanlarındaki güvenlik önlemlerini gözlemlemek/kontrol etmek için Rus uzmanlara izin verildiğini açıkladı. Söz konusu uygulamanın Mısır'ın egemenlk haklarına zarar vermeyeceğini dile getiren Fathi, ''Rus uzmanlar havalimanlarında gözlemci olarak bulunacak ve fiili olarak bir müdahalede bulunmayacak.'' dedi.

NİSAN SONUNDA GÖRÜŞME YAPILACAK

Bu gelişme üzerine Mısır, Rusya'dan charter uçuşlarının yeniden başlaması için müzakerelerin başlayacağını umut ediyor. Mısırlı bakan, nisan ayının sonunda Rus mevkidaşlarıyla bir araya gelerek konuyu masaya yatıracaklarını açıkladı.

NOT: 2015 yılının kasım ayında Mısır'ın Sina Yarımadası'nda bir Rus yolcu uçağı düşmüş ve 2017 kişi hayatını kaybetmişti. IŞİD'in üstlendiği olay sonrası Rusya, Mısır'a dönük tüm tarifeli ve tarifesiz uçuşları durdurmuştu. Geçtiğimiz günlerde Rusya sadece başkent Kahire için tarifeli uçuşlara izin verirken, charter uçuşları ile ilgili yasağı devam ettürüyor. Mısır, Şarm El Şeyh ve Hurghada gibi turizm bölgelerine Rusya'dan charter uçuşlar yapılabilmesi için uzun siredir mücadele veriyor.


Bu Haber 21.03.2018 - 10:23:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.