Milenyum gençliği otel seçiminde nelere dikkat ediyor?

Milenyum gençliği otel seçiminde nelere dikkat ediyor?
Konaklama sektörüne iletişim desteği sunan ödüllü ajans LMA Communications'un başkanı ve eHotelier'in yazarı Larry Mogelonsky, milenyum nesli için otel markalarının anlamını, bu kesimin konaklama alışkanlıklarını kaleme aldı.


TurizmGüncel

27-33 yaş aralığında, çocuksuz, yılda ortalama 8 iş/gezi seyahati yapan ve orta-üstü gelir elde eden milenyum gençliği arasında yapılan bir araştrma, bu yaş grubunun seyahat alışkanlıkları ve konaklama seçimlerine ilişkin önemli veriler ortaya koyuyor.

Yüzyüze yapılan ve nitel bir özellik taşıyan araştırmanın detayları şöyle:

KONAKLAMA SEÇİMİNDE AIRBNB ANA FAKTÖR

Katılımcıların tamamı birden fazla kez Airbnb aracılığıyla kiralık evlerde konaklamış. Hatta bazıları, seyahate çıktıklarında kendi evlerini de Airbnb üzerinden kiraya veriyorlar. Araştırmaya dahil edilen grup, son 18-24 ayda alışkanlıklarının değiştiğini ve konaklama araştıracakları zaman otellerden önce Airbnb'ye baktıklarını açıklıyorlar. İşin ilginç yanı, katılımcıaların hem fiyat, hem de lokasyon ve rezervasyon hızı bakımında otellerle günübirlik evleri kıyaslama tutumu içine girmeleri.

OTEL ARAMALARINI NERELERDE YAPIYORLAR?

Milenyum gençliği otel araştıracağı zaman Expedia, Hotels.com ya da Booking.com gibi online platformları tercih ediyor. Onlara göre ''online seyahat acentesi'' diye bir kavram yok. Burada yapılan rezervasyonu, ''web  rezervasyonu'' olarak adlandırıyorlar.

Peki neden kendi deyimleriyle ''web rezervasyonlarını'' tercih ediyorlar? Cevabı oldukça akla yatkın: Bu platformlar uçak bileti alma, araç kiralama ve konaklama rezervasyonu yapma konusunda onlara daha geniş bir seçim yapma olanağı tanıyor.

OTEL MARKALARI İLE DUYGUSAL BAĞLARI YOK

Marriott, Hilton veya Hyatt gibi markalar uluslararası tanınırlığa sahipler ancak hala kimse bu markaların ve diğer top markaların arasında nasıl bir fark olduğunu bilmiyor. Mesela özel servis ile full servis arasındaki fark konusunda kimse kesin bir tanımlama yapamıyor. Araştırmaya katılan milenyum gençliği temsilcilerinden biri ''ful servis nedir?'' sorusuna, ''ücretsiz kahvaltı ve internet'' yanıtını veriyor. ''Maliyeti gözardı ettiğinizde en tutkulu otel hangisi'' sorusuna ise daha çok Four Seasons ve Ritz Carlton yanını veriyorlar.

SADAKAT PROGRAMLARI LİMİTLİ BİR DEĞERE SAHİP

Milenyum gençliğinin otel markaları ile duygusal bağ kurmadığının bir göstergesi de sadakat programlarına üye olma gerekçeleri. Katılımcıların çoğu, konakladığı süre içerisinde bedava interneti garanti etmek için bu programlara üye olduğunu açıklıyor. Bunun dışında, sadakat programına üye olmayı, onun kazandıracağı puanları veya bedava odayı önemsemiyorlar.

SOSYAL TAVSİYELER ANAHTAR GÖREVİ GÖRÜYOR

Araştırmaya dahil edilen milenyum gençliğinin gezi planlamaları üzerinde arkadaş tavsiyelerinin etkisi, medyanın yönlendirmesinden önce gelerek ilk sırada yer alıyor. Hepsi sosyal medyayı çok etkin kullanıyor ve arkadaşlarının görüş/tavsiyelerine çok önem veriyor. Kendileri için önemli olan birkaç program dışında televizyon ile ilişkileri sınırlı, dergilerin ve gazetelerin seyahat eklerini de okumuyorlar.

BUNUN TURİZM ENDÜSTRİSİ İÇİN ANLAMI NEDİR?

12 kişilik özel bir grup ile yapılan bu çalışma, tüm otelcilerin üzerinde düşünmesi gereken ipuçları veriyor. Milenyum nesli arasında Airbnb ve online acentelerin pazar payı sürekli artarken, otelcilerin bu kesime ulaşamadığı ortaya çıkıyor. Demek ki, bu kesime ulaşmak için otelcilerin daha fazla çaba sarf etmesi gerekiyor.

Milenyum nesline mobil aygıtlar veya sosyal medya aracılığıyla ulaşmak, markalar ve farklılıklar konusunda onları bilinçlendirmek gerekiyor. Sadakat programlarına onları çekecek unsurlar eklemek, gezi veya iş seyahatine çıkan milenyum gençliğini hedef grup olarak belirlemek gerekiyor.


Bu Haber 24.06.2016 - 16:28:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.