Mevlüt Çavuşoğlu: Turizm Bakanlığı kapanmayacak

Mevlüt Çavuşoğlu: Turizm Bakanlığı kapanmayacak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığının kapanmayacağını söyledi.


Antalya-Belek'te düzenlenen kamu taşınmazları üzerindeki turizm yatırımlarının tahsis sürelerinin yeniden 49 yıla tamamlanmasıyla ilgili toplantıya katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kapanmayacağını savundu.



Kültür ve turizmin ayrılması veya birlikte devam etmesi konusunda farklı görüşlerin olduğunu dile getiren Mevlüt Çavuşoğlu, birlikte de olsa ayrı da olsa Turizm Bakanlığının var olacağını belirtti.

''DAHA DİNAMİK BİR YAPIYA KAVUŞTURMAK İSTİYORUZ''

Amaçlarının Turizm Bakanlığını bürokratik engellerden arındırarak daha dinamik bir yapıya kavuşturmak olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, ''Ankara'da işlerin hızlı görülmesi için sistemi nasıl güçlendirebiliriz, nasıl yenileyebiliriz. Bunun gayreti içindeyiz. Bu konuda da özellikle Bakanımız Numan bey, müsteşarımız başta olmak üzere üst düzey bürokratlarımızın ciddi gayretleri var.'' dedi.

Çavuşoğlu, ''Hem turizmin içindeyim, hem Antalyalıyım ve hem de Kültür ve Turizm Bakanlığının fahri yardımcısı olduğum için bunları biliyorum.'' ifadelerini kullandı.

ABDULKADİR SELVİ'NİN İDDİASI

Bugün köşesinde yeni sistemle bir yazı kaleme alan Hürriyet'in hükümete yakın yazarlarından Abdulkadir Selvi, Kültür ve Turizm Bakanlığının 'Turizm Geliştirme Başkanlığı' adıyla Cumhurbaşkanlığına bağlanacağını iddia etmişti.



Bu Haber 28.05.2018 - 16:23:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.