Mevlüt Çavuşoğlu: Antalya, Türkiye'nin kongre merkezi olacak

Mevlüt Çavuşoğlu: Antalya, Türkiye'nin kongre merkezi olacak
Dışişleri ve Avrupa Birliği Bakanlıkları’nın temsilcilikleri Antalya’da hizmete girdi. Açılışa, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanı Volkan Bozkır, Vali Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bürokratlar ve turizmciler katıldı.


Temsilciliklerin açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, EXPO 2016 Antalya’nın önemine vurgu yaptı. 

İstanbul, Edirne ve İzmir’den sonra Dışişleri Bakanlığı temsilciliğinin Antalya’da açıldığını belirten Bakan Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Antalya önümüzdeki süreçte çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacak. NATO Dışişleri Bakanları toplantısı, G20 zirvesi ve G20 ülkelerinin ilgili bakanlıkları ile toplantılar 2015 yılı içerisinde Antalya’da olacak. Yine Dünya Botanik Expo’su birçok ülkenin katılımı ile 2016 yılında Antalya’da yapılacak. Yani Antalya Türkiye’nin kongre merkezi olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, ilgili Bakan arkadaşlarımız gittiğimiz her yerde EXPO’nun ülkemiz ve Antalyamız için önemine vurgu yapmaktadır.  Birçok önemli ülke EXPO 2016 Antalya’ya katılacaklarını belirttiler. EXPO 2016 Antalya sadece 6 ay açık kalacak bir organizasyon değil. Uzun yıllar korunacak bir bahçe olacak”


Bu Haber 22.12.2014 - 11:52:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • kapadokya 23.12.2014 - 11:05

    yaklasık 18 yıldan beri aynı sözleri dinliyoruz....

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.