Mehmet Tulunay; Asla daha yüksek bir ünvan kaygım olmadı

Mehmet Tulunay; Asla daha yüksek bir ünvan kaygım olmadı
Uluslararası Antalya Üniversitesi Turizm Fakültesi Otel İşletmeciliği Bölümü ‘Turizm ve Otelcilikte Kariyer’ seminerlerine başladı. Seminerin ilk konuşmacısı olarak Rixos Downtown Antalya Genel Müdürü Mehmet Tulunay konuşmacı olarak davet edildi.

 
 
Turizme neden ve nasıl başladığını anlatarak konuşmasına başlayan Tulunay, bugünkü konumuna gelişinin sırrını da şu sözlerle verdi: ‘’İş hayatımın ilk aylarında öğrendiğim;  Ne yaparsam yapayım en iyisini yapmalıyım, düşüncesi  hayatım boyunca mesleki olarak beni süreklı olumlu yonde geliştirdi ve motive etti. Sektorün en iyileri arasında olmak istiyorum.Ama bunları yaparken asla daha yüksek bir ünvan kaygım yok.’’
 
Turizmcinin, teknolojik gelişmelere hakim olmasının önemini vurgulayan Tulunay, misafirlerin beklenilerinin bu gelişmelere paralel olarak değiştiğinin de altını çizdi.
 
Mesleğe bakış açısını ve hedeflerini de öğrencilerle paylaşan Tulunay, şunları söyledi; 
 
“27 yasında iken ‘Ege’nin en genç genel müdürü’ olmamı sağlayan, o işi çok iyi bilip yeteri kadar bilgi ve tecrübeye sahip olmam değildi. Beni genel müdür yapan  dürüstlüğüm, aile terbiyem, çalışkanlığım ve hepsinden önemlisi misafirlerle olan iyi diyoloğumdu.
 
Bir liderde olması gereken ‘iş disiplini ve personele yön verebilmedeki’ başarım da etken oldu.İlk yıllarda gülmeye ve konuşmaya çekinsemde, müşterileri evimize gelmiş misafir gibi algılamam ve o şekilde davranmam sayesinde çekingenlik yerini profesyonel bir iş anlayışına bıraktı.Mesleğe başladığım ilk gunden beri bu sektörde en iyi olmayı hedefliyorum. Türk insanının bu işte çok iyi oldugunu biliyorum ve bunu dünya turizmine duyurmak istiyorum.”
 


Bu Haber 14.10.2014 - 15:22:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ismail yayla 26.07.2021 - 12:57

    Sn mehmet tulunay sn müdürüm başarınızın devamını dilerim sizinle tanışmam kısa da olsa bana göre uzun yıllar beraber çalışmış gibi olmam asla ama asla çalışanlarınızçalışanlarınıza kârsi hiç bir zaman kendinizi egolu yüksek göstermediniz abi kardeş baba gibi yaklaşmanız ben ve biçok çalışma atlaslarımıza sizinle çalışmayı cenabi allahim nasip etti inşallah enn kısa zamanda tekrar sizinle çalışma nasip olur buna eminim allah'a amanet olun basarilarinizin devamını dilerim

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.