Mehmet Aygün: Şampiyonlar liginde oynuyoruz

Mehmet Aygün: Şampiyonlar liginde oynuyoruz
Titanic Hotels, Berlin'in tarihi semtlerinden birinde, eski Devlet Operası binasına 208 odalı, 5 yıldızlı yeni bir Titanic oteli açtı. Türkiye'de İstanbul ve Antalya'da 8 oteli bulunan grup, Avrupa'daki ilk otelini yine Berlin'de 2011'de açmıştı.


Titanic Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, "Avrupa'ya Türk misafirperverliğiyle şekillenmiş otelcilik kültürüyle açılıyoruz" diyor.

Avrupa'da başarılı olmanın önemine işaret eden Mehmet Aygün, "Çünkü biz bu işi onlardan daha iyi yaptığımıza inanıyoruz. Bu alanda Şampiyonlar Ligi'nde oynuyoruz. Rekabet gücü yüksek, uluslarası standartlarda otellerimizle Avrupa'ya açılıyoruz" dedi. Sezona ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aygün şunları söyledi:

"Rusya'daki kriz sebebiyle biraz azalma var ama yine de iyiyiz. Çünkü Rusya ve etrafındaki ülkeler için Türkiye en popüler turizm bölgesi. Gözlerini ilk açtıkları yer burası diyebiliriz. Türkiye'deki rahatlığı başka yerde bulamıyorlar. Başka yerleri deneyenler bile bir süre sonra Türkiye'ye geri dönüyor. Arap ziyaretçilerde özellikle son dönemde ciddi miktarda artış var. Tabii şehir otelleri bu pastadan daha çok faydalanıyor. Özellikle İstanbul bundan en çok payı alıyor."

Avrupa'da otel ve turizm sektörüne ciddi devlet desteği ve teşviki verildiğini vergulayan Aygün, "Biz buna rağmen kendi imkan ve kabiliyetlerimizle Avrupa otelleriyle rekabet edebiliyoruz, onların önüne geçebiliyoruz. Son 11 yılda önemli gelişmeler oldu ama bizim potansiyelimiz çok yüksek. Bu potansiyelin tam olarak aktif hale gelebilmesi için bu destek çok önemli" dedi. (Milliyet)


Bu Haber 21.05.2015 - 10:10:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.