Marmaris'te kabus gibi gece: Üç bölgede orman yangını

Marmaris'te kabus gibi gece: Üç bölgede orman yangını
Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir evde başlayan yangının ormana sıçradığı bildirildi. Beldibi'nde başlayan yangının sevam ettiği saatlerde, Gökova ve Seydikemer'de de orman yangını haberleri geldi.


Yerleşim yerlerine yaklaştığı belirtilen Beldibi'ndeki yangına Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı araç ve personel ile Marmaris Belediyes'ne bağlı itfaiye araçlarının müdahale ettiği bilgisi verildi. Yangının, Seki mahalles yakınlarında bir evde başladığı ve daha sonra ormana sıçradığı belirtiliyor.

Yangının meydana geldiği Beldibi mahallesine gelen Muğla Vali Vekili Fethi Özdemir, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yangının evdeki tüpün patlaması sonucu meydana gelmiş olabileceğini söyledi. Yangına 32 arazöz, 37 teknik eleman, 14 su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 6 dozer ve 266 orman işçisiyle müdahale edildiğini kaydeden Özdemir, gece olduğu için söndürme helikopterlerinin yangına müdahale edemediğini ifade etti. Yangında ne kadarlık orman alanının yandığı veya zarar gördüğü ise henüz bilinmiyor.

Yangın nedeniyle bölgede kriz masası oluşturulduğu belirtilirken, şu ana kadar yanan alanın 700 hektara ulaştığı ifade edildi. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, yangının çok geniş bir alanda devam ettiğini ve çıkış onından itibaren çok hızlı bir şekilde yayıldığını açıkladı.

GÖKOVA VE SEYDİKEMER'DE DE YANGIN

Beldibi bölgesindeki yangın devam ederken, peş peşe iki yangın haberi daha geldi. Edinilen bilgiye göre, Marmaris'in Gökova ve Seydikemer bölgelerinde başlayan yangınların da da hızla yayıldığı belirtiliyor.

KONTROL ALTINA ALINDI

Marmaris'teki orman yangını sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Havanın aydınlanmasıyla birlikte iki helikopter de çalışmalara katıldı. Söndürme çalışmaları sürerken, yangında ne kadar alanın zarar gördüğünün daha sonra belirleneceği bildirildi.


Fotoğraf: @evrenn_n





Bu Haber 19.10.2014 - 20:42:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.