Mahkeme kararını beklemeden Milli Parka bungalov yapmaya başladı

Mahkeme kararını beklemeden Milli Parka bungalov yapmaya başladı
Bolu Belediyesi'nin, mahkeme kararını beklemeden Gölcük Milli Parkı'na bungalov yapmaya başladığı belirtildi.


Türkiye’nin en güzel doğal alanlarından Gölcük Milli Parkı'nın ihaleye çıkaran ancak gelen tepkiler üzerine ihaleyi iptal eden Bolu Belediye'si, bu sefer kendisi harekete geçti.



Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, Gölcük Milli Parkı’nda 49 yıllığına Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kiracısı olarak bulunan Bolu Belediyesi, kalan 22 yıllık süresini özel bir işletmeye devretmek için aralık ayında ihaleye çıkmıştı. Buna göre yapılacak 27 adet bungalov ile 19 odalı Gölcük Dağ Köşkü ve Göl Gazinosu, 31 Aralık 2040 tarihine kadar kiraya verilecekti.

KEŞİF BAŞLAMADAN BUNGALOVLARI YAPMAYA BAŞLADI

Ancak sivil toplum örgütleri ve Bolu halkı, Gölcük’ün de Uzungöl ve Ayder gibi inşaata açılarak, doğal güzelliğini kaybedeceği kaygısıyla ihaleye büyük tepki göstermişti. Bu süreçte sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Gölcük Platformu, milli parkın konaklamaya açılmasına olanak veren Gölcük Gelişme Planının iptali için dava açtı. Bu çerçevede 10 Temmuz’da bilirkişi heyeti Gölcük’te keşif yapacak. Ancak bu süreç tamamlanmadan belediye bungalov inşaatına başladı.

Gölcük Platformu Sözcüsü Murat Ataman, “Belediye, mahkeme kararını beklemedi”diye tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ağaç kesildiği iddiasıyla ilgili sorulara yanıt vermezken, Orman ve Su işleri Bakanlığı yetkilileri ise hiç ağaç kesilmediğini  söyledi.


Bu Haber 28.06.2018 - 09:52:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.