Macarlara tatili Türkler yaptırıyor

Macarlara tatili Türkler yaptırıyor
Macaristan'da İSO belgesi olan tek turizm firması olan Sun Fun Holidays Budapest'in sahibi ve genel müdürü Tolga Deniz Sarıyüce, 2015 yılında 25 bin Macar'ı Türkiye'ye taşıdıklarını kaydetti. 2016 yılında Macar turist sayısında bir miktar düşüş olduğunu belirten Sarıyüce, bu yıl bu rakamı daha da arttırmayı hedeflediklerini söyledi.



Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Yönetim Kurulu, 2008 yılından bu yana Macarlara turizm alanında hizmet veren Sun Fun Holidays Budapest'in yeni ofisini ziyaret etti. TÜMİŞAD heyetini, Sun Fun Holidays Budapest firmasının sahibi ve genel müdürü Tolga Deniz Sarıyüce ve ürün müdürü Nusret Saral karşıladı.  
 
'25 BİN MACARI TÜRKİYE'YE TAŞIDIK, PAZAR ÇOK SAYIDA İMKANI BARINDIRIYOR'

Macaristan'daki aktif çalışmalarından bahseden Tolga Deniz Sarıyüce, Macaristan'ın son yıllarda turizm sektöründe avantajlı duruma geldiğini ve beraberinde bir çok imkanı barındırdığını ifade etti.
 
''2015 yılı, Macaristan ve bizim açımızdan en mutlu olduğumuz ve en yüksek kapasiteyi yakaladığımız bir yıl oldu.'' diyen Sarıyüce, şunları söyledi:

''Şu an itibarıyla Budapeşte'deki hoteller yüzde 100 doludur. Bizler hizmet kalitemizden ve standartlarımızdan hiç ödün vermeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sektörümüzde ürün stoğu olmadığından müşterilerimize en cazip teklifleri sunarak hayallerine en yakın ve uygun zamanı satıyoruz. Macaristan'da İSO belgesi olan tek turizm firmasıyız. 2015 yılında 25 bin Macar'ı Türkiye'ye taşıdık. Partnerlerimizle gelişerek büyümeye devam ediyoruz. Türkiye'ye götürmekte olduğumuz Macar turistlerde her ne kadar geçtiğimiz yıl düşüş olduysa da bu yıl ve önümüzdeki yıllardan daha da ümitliyiz. Türkiye'nin dışında Mısır, Tunus, Yunanistan, Kuzey Kıbris ve Bulgaristan'a da Macarlara tur hizmeti sunmaktayız.''
 
Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ise şunları söyledi:

''En çok Alman turistlerin ziyaret ettiği Macaristan'da, yüksek kaliteli hizmet veren bir Türk turizm firmasının oluşu bizlerin gurur kaynağıdır. Daha önceki işyerinizi memnuniyetle ziyaret etme imkanım olmuştu. Yeni ofisinizde hayırlı ve helalinden bol kazançlı işler diliyorum. Macaristan'ın iş adamlarımıza inşaat, sanayi, turizm, lojistik, tarım ve hayvancılıkta cazip imkanlar ve teşvikler sunduğunu hep birlikte yaşayarak gözlemliyoruz. Turistler, dünyada artan jeopolitik gerilimlerden ve Avrupa'daki siyasi çekişme ve eylemlerden uzak olmasından dolayı Macaristan'ı tercih ediyor. Macaristan'ın GSMH içindeki turizmin yeri yatsınamaz. Turizm sektörü, 500 bin kişilik istihdamıyla toplam istihdamın yüzde 12'sini oluşturmakta. Golf ve kongre turizmi, Formula 1 yarışları, açık hava Siget Ada Festivali, kaplıcalar, hamamlar, Balaton Gölü ve başkent Budapeşte ciddi turist çekmektedir. Macaristan'dan Türkiye'ye başarılı turizm girişiminizi destekliyoruz.''
 
 


Bu Haber 11.04.2017 - 14:45:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.