Maaşını alamayan Euphoria Hotel çalışanları eylem yaptı

Maaşını alamayan Euphoria Hotel çalışanları eylem yaptı
Sektördeki kriz nedeniyle kasım ayında kapılarını kapatan İzmir Seferihisar'daki Euphoria Hotel çalışanları, ağustos ayından bu yana alamadıkları maaşları için eylem yaptı.


Turizm sektöründeki kriz nedeniyle kapılarını kapatma Euphoria Resort Hotel'in ağustos ayından bu yana çalışanların ücretini ödemediği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan otel çalışanları, çok sayıda personelin maaşının ve kıdem tazminatının ödenmediğini, çalışanların otel işletmesinde 3 bin lira ile 20 bin lira arasında alacağı bulunuğunu ifade ettiler.

Evrensel'de yer alan habere göre alacaklarının ödenmesi konusunda işçilere yöneticiler tarafından sürekli ileri bir tarih verildi. Maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle geçimlerini borçla sağlamaya çalıştıklarını da belirten otelin eski çalışanları İŞ-KUR Bölge Müdürlüğü’ne yaptıkları şikayetler sonrasında otele ceza kesildiğini de belirtti.

Otel önünde yapılan eyleme DİSK’e bağlı Dev Turizm İş yöneticileri de katılırken çalışanlar adına ortak açıklamada bulunan Aycan Kuzu, uzun yıllardır hizmet verdikleri otelde maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle büyük bir mağduriyetle karşı karşıya kaldıklarını aktardı ve şunları dile getirdi:

''Hiçbir zaman maaş günümüz olmamakla birlikte, ücretlerimiz gecikmeli ve parça parça ödenmekteydi. Ülkemizin ve sektörümüzün geçirdiği sıkıntılı günlerin bilincinde olarak ekmek yediğimiz yere bayram, özel gün demeden iyi niyetle hizmet ettik. Aylarca geciken ödemelere karşın fazla mesai yaparak çalışmaya devam ettik. Otel yüksek dolulukla geçen sezonun ardından tadilat bahanesiyle kapanmıştır.''

Yetkililerin kendilerini yalanlarıyla oyalayarak mağdur ettiğini ifade eden Kuzu “Ortada 500’e yakın mağdur ve yaklaşık 3 milyon liralık borç varken, otelin yatırımlara devam etmesi, personelin sesine ise hiçbir şekilde kulak vermemesi manidardır. Bu emekçiler bunu mu hak ediyor? Bizler ödeme planı değil, 8 aydır yapılmayan ödemelerin yapılmasını istiyoruz. Özel gün, bayram, gece gündüz demeden çalışan emektar personelinize böyle mi teşekkür ediyorsunuz? Bizler birlik olduk, bir olduk hakkımızı istiyoruz. İşçinin hakkı, alın teri kurudu, buhar oldu uçtu gitti. Yaratılan bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.” dedi.


Bu Haber 10.01.2017 - 09:20:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sevgi dalkılinç 05.01.2020 - 07:01

    Yilll 2020.. Halennn kriz devamm etmekteee...

  • Doğrucu Davut 17.01.2017 - 05:50

    Ülkede yaşanan ekonomik krizin üzerine, Prince Group ticaret hayatında yaşanabilecek en kötü olayları yaşadı. Tüm bunlara rağmen ayakta kalmaya çalışan ve piyasaya olan borçlarını ödeyen bir firma var karşımızda. Bu kadar acımasız olmayın. Bugünleri de atlatacaktır eminim.

  • Ghost 16.01.2017 - 11:02

    Prens group sahibi İsmail Bey bu paraları mutlaka ödeyecektir. O kul hakkı yiyecek bir adam değil. Bildiğiniz gibi grubun havayolu firmasına İşid tarafından bomba konuldu ve uçak havada infilak etti. Rusya"da develuasyon oldu. Türkiye ve Mısır uçuşları kapatıldı. Türkiye"de dolar aldı başını gitti. Bütün bunlara rağmen bu firmanın hala ayakta kalması bile bir mucize. Maaşlarını alamayan emekçi kardeşlerimin zor durumda olduğunu anlıyorum. Allah hepsine yardım etsin. Ama bu işte bir kasıt veya kötü niyet yok. Prens Group elinden gelenden fazlasını yapıyor. Allah hem prens group"a hem de emekçi kardeşlerime yardımcı olsun.

  • bilal kayacık 13.01.2017 - 06:59

    yeni sezonda otel açılsın bizim paralar ödenmesin bak neler oluyor

  • Turist 10.01.2017 - 10:47

    Biz kul değil köleyiz...Allah turizmcinin yardımcısı olsun...

  • osman erdoğan 10.01.2017 - 06:33

    bu adamların antalyada bulunan iki oteli var yaklaşık 100 kişiye yakın kişide burda maaşlarını agustostan beri alamıyorlar . coluklarından cocuklarından cıksın inşallah

  • emekçi 10.01.2017 - 02:39

    Allah yardımcınız olsun gercekten zor

  • Ahishavi 10.01.2017 - 01:25

    Euphoria Hotel prens gruba ait. Namazında - Niyazında bir Patron olan İsmail beyin KUL hakkı yememesi lazım.Günahtır kimsenin hakkını yemeyin, KUL hakkı yenmez....

  • Majesty 10.01.2017 - 11:37

    Gecmis olsun

  • Majesty 10.01.2017 - 11:17

    Aynisini bizde antalyada majesty hotelleri icin yaptik VURAL OGER bizide takti 3 aylik maas tazminatlar ihbar tazminatlari odemedi iflas ettik diyorlar emekci kardeslerime gecmis olsun turizm bitti bu ulkede

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.