Lufthansa Grubu kış tarifesinde 260 noktaya ulaşıyor

Lufthansa Grubu kış tarifesinde 260 noktaya ulaşıyor
Lufthansa Şirketler Grubu bünyesindeki havayolu şirketleri –Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings, Lufthansa ve SWISS – önümüzdeki 2014/15 kış tarifesinde müşterilerine haftada 18.900 sefer ile çok yoğun bir uçuş ağı sunuyorlar.

 Lufthansa Grubu bünyesindeki havayolu şirketleri, ana merkezleri olan Frankfurt, Münih, Zürih, Viyana ve Brüksel üzerinden, ama aynı zamanda birçok direkt uçuşla 100 ülkede 260 varış noktasına hizmet verecek. Ayrıca anlaşmalı  havayolu şirketleriyle oluşturulan işbirliği sayesinde her hafta düzenlenecek 20.500 ortak uçuşla sefer ağı daha da genişletilmiş ve rezervasyonların tek elden yapılabilmesi sağlanmış bulunuyor. Lufthansa Grubu bünyesindeki havayolu şirketlerinin  26 Ekim 2014 Pazar günü başlayacak olan kış tarifesi 28 Mart 2015 Cumartesi gününe kadar geçerli olacak.
 
Lufthansa Şirketler Grubu bünyesindeki havayolu şirketleri daha büyük yolcu uçakları kullanmak suretiyle koltuk kilometre olarak tanımlanan kapasitelerini de –bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla – yüzde 2.9 oranında artırmış bulunuyorlar. Aynı zamanda kış tarifesinde yapılacak sefer sayısı da yüzde 2.9 oranında azaltılıyor. Buna göre uygulamada ortalama olarak her 32 saniyede  Lufthansa Grubu’na ait bir uçak start alıyor olacak. Müşteriler kapsamlı uçuş programı sayesinde rahat ve dakik aktarmalarla çok sayıda bağlantı seçeneğine sahip olacaklar. Halen yılda yaklaşık 105 milyon yolcunun yüzde 49’u  Lufthansa Grubu’nun ana aktarma merkezleri üzerinden gerçekleşen uçuşları tercih ediyor. Hatta Avrupa genelinde 19 havaalanına Lufthansa Grubu bünyesindeki havayolu şirketlerinin hepsi birlikte hizmet veriyorlar.
 
Lufthansa Grubu bünyesindeki havayolu şirketlerine ilişkin en önemli yenilikler:
 
Lufthansa      
Lufthansa önümüzdeki kış döneminde uçuş ağına sıcak bölgelerde yeni ve cazip tatil merkezleri eklemiş bulunuyor. Nitekim 15 yıl aradan sonra Lufthansa yine Kanarya Adaları’nda yer alan Las Palmas ‘a sefer başlatıyor. Yeni bağlantı 26 Ekim tarihinde başlayacak ve tatil dönemlerinde cumartesi ve pazar günleri, diğer zamanlarda ise pazar
günleri olmak üzere Münih ve Gran Canaria arasında gerçekleşecek. Kış tarifesindeki bir diğer yeniliği ise, Münih çıkışlı Split (Hırvatistan) ve Valencia (İspanya) uçuşları oluşturuyor.  Frankfurt çıkışlı Marakeş (Fas) seferleri ise 2 Ekim tarihinde başlatılmış bulunuyor. Kültürel açıdan zengin bir kent olan ve ülkenin iç kısımlarında Atlas Dağları’nın yamacında bulunan Marakeş’ e Airbus A320 tipi uçaklarla düzenlenecek dört saatlik bir uçuşla her hafta perşembe ve pazar günleri ulaşılabilecek.
Kış tarifesindeki bir diğer yeniliği ise Münih’ten ABD’nin “  Sunshine State” olarak nitelendirilen Florida Eyaleti’ndeki Miami kentine  düzenlenecek günlük seferler oluşturuyor. Bunun yanısıra Hindistan’ın başkenti Delhi yönündeki Frankfurt çıkışlı uçuşlar bundan böyle Airbus A380 tipi uçaklarla gerçekleşecek. Frankfurt ve Angola’nın başkenti Luanda arasındaki sefer sayısı da artırılarak, haftada üç kereye çıkartılacak. 
 
Lufthansa ve Alman Demiryolları “Deutsche Bahn” ortak AiRail-Programı kapsamında  Lufthansa yolcuları için 15 Aralık tarihinden itibaren Karlsruhe ve Kassel kentlerinden de Frankfurt Havalimanı yönünde hızlı ICE tren bağlantısı sunacaklar.
 
SWISS
SWISS 2014/15 kış tarifesinde uçuş ağını yolcuların kış aylarındaki talepleri doğrultusunda yeniden düzenledi. Belirli hatlarda mevsim koşullarına dayalı olarak seferler azaltılırken, yoğun ilgi gören tatil merkezlerine yönelik uçuşların sayısı artırıldı. Nitekim uzun menzilli uçuş ağı kapsamında Zürih çıkışlı Miami uçuşlarına haftada dört sefer eklenerek, toplam haftalık uçuş sayısı ondörde çıkartıldı. Bunun yanısıra Brezilya’nın en büyük kenti olan Sao Paolo yönünde de haftada üç yeni sefer eklenerek, toplam haftalık sefer sayısı ona yükseltildi. Kış tarifesinde Los Angeles kenti düzenlenecek günlük seferlerle yine uçuş ağına dahil bulunuyor. Yaz aylarında düzenlenmekte olan bazı Cenevre çıkışlı seferlerin kış tarifesinde de devam edeceği görülüyor.  Kopenhag, Roma, Lizbon ve Pristina yönündeki uçuşlar da bunların arasında yer alıyor.
 
Austrian Airlines
Austrian Airlines 2014/15 kış döneminde de yolcularına 56 ülkede 100’e yakın varış noktasını kapsayan zengin bir uçuş tarifesi sunuyor. Geçtiğimiz temmuz ayında başarıyla uygulamaya konulan Newark (ABD) uçuşları Nisan 2015’den itibaren haftada beş kezden haftada altı keze yükseltilecek ve Haziran ayından itibaren her gün düzenlenmeye başlayacak. Böylelikle Austrian Airlines Haziran 2015’den itibaren Kuzey Amerika’daki tüm varış noktalarına günlük seferlerle hizmet verecek. Austrian Airlines ayrıca transit uçuşlardaki yoğun talep doğrultusunda Chişinau yönündeki seferlerini de artırıyor: Halen haftada yedi kez olan sefer sayısı gelecekte haftada on keze çıkartılacak.
 
Brussels Airlines
Belçika’nın en büyük havayolu şirketi olan Brussels Airlines kış döneminde uçuş ağına Avrupa’da yeni bir merkezi daha ekliyor ve mevcut bağlantılarını ek seferlerle güçlendiriyor: Nitekim  26 Ekim tarihinden itibaren Brüksel’den Letonya’nın başkenti Riga ‘ya  haftada altı kez uçuş düzenlenecek. Baltık Denizi kıyısında önemli bir ekonomi ve kültür merkezi olan Riga kenti 2015 yılının ilk döneminde aynı zamanda AB-Başkanlığına ev sahipliği yapacak.  Brussels Airlines kış tarifesine Tel Aviv, Madrid, Marakeş, Budapeşte, Cenevre, Vilnius, Hannover ve Bologna yönünde yeni seferler de koyuyor. Ayrıca Afrika kıtasındaki varış noktaları Douala, Yaounde, Nairobi, Kigali, Bujumbura ve Luanda kentlerine olan bağlantılar da artırılacak.
 
Germanwings
Germanwings önümüzdeki kış döneminde Berlin/Tegel, Dortmund, Düsseldorf, Hamburg, Hannover, Köln/Bonn ve Stuttgart havalimanlarından toplam 84 noktaya uçuş düzenleyecek. Uçuş ağının genişlemesi Düsseldorf havalimanından düzenlenen bazı Lufthansa uçuşlarının bundan böyle Germanwings tarafından üstlenilecek olmasından kaynaklanıyor. Düsseldorf’ tan yoğun sefer düzenlenecek yeni noktaları Berlin (haftada 57 uçuş), London-Heathrow (haftada 33 uçuş) ve Zürih (haftada 24 uçuş) oluşturuyor. Düsseldorf havalimanından ayrıca Malaga (haftada 2 sefer), Napoli (haftada 3 sefer), Nice (haftada 2 bağlantı), Moskova (haftada 7 sefer) ve Roma (haftada beş sefer)  yönünde uçuşlar düzenlenecek. Lufthansa hatlarının devir işlemi 8 Ocak 2015 tarihinde başlayacak Düsseldorf – Zürih seferleriyle tamamlanmış olacak. Germanwings kış tarifesindeki bir diğer yeniliği ise haftada iki kez düzenlenecek olan Düsseldorf – İstanbul uçuşları oluşturuyor. Lufthansa’dan devralınan bir diğer hattı ise haftada iki kez bağlantı sunulacak olan Berlin/Tegel – Tel Aviv hattı oluşturuyor. Germanwings kış tarifesine yeni bir hat daha ekliyor.  Köln/Bonn havalimanından Kıbrıs’ın liman kenti Larnaca yönünde bundan böyle haftada bir kez sefer başlatılacak.


Bu Haber 24.10.2014 - 11:47:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.