Lufthansa 1450 uçuşu iptal etti, mağdur yolcular için 3800 otel odası aldı

Lufthansa 1450 uçuşu iptal etti, mağdur yolcular için 3800 otel odası aldı
Alman havayolu şirketi Lufthansa'da görev yapan pilotlar, 35 saatlik yeni bir grev başlatıyor. Bugün saat 13:00'da başlayacak olan grev, salı günü gece yarısı sona erecek.


TurizmGüncel

Lufthansa pilotlarının bağlı bulunduğu Vereinigung Cockpit (VC) sendikası, 35 saatlik yeni bir greve gidiyor. Grevden dolayı lufthansa'nın özellikle kısa ve orta mesafe uçuşlarının etkileneceği belirtilirken, bugün 250, yarın ise 37 uçuşun yapılamayacağı bilgisi verildi. Hükümet ile sendika arasında uzun süredir devam eden pilotların emeklilik koşulları ile ilgili henüz bir ilerleme sağlanabilmiş değil.

Şu anda 55 yaşında emekli olabilen Lufthansa pilotları, havayolu şirketinin minimum emeklilik yaşını yukarı çekmesine ve emeklilikte alacakları maaşların finansmanına pilotların da dahil edilmesine (emeklilik kesintisi) karşı mücadele veriyor.

.........................................................Güncelleme: 15:25 ..............................................

Grevin başlamasıyla birlikte etkisi de ortaya çıkmaya başladı. Toplamda 300'e yakın uçuşun iptal edileceği yolundaki haberler revize edilmeye başlandı. Gelen yeni bilgilere göre Lufthansa, grevin devam ettiği süre içinde yapmayı planladığı 2150 uçuştan sadece 700'ünü yapabileceği belirtildi. 90 bin müşteriye e-mail ve mesajlarla ulaşan Lufthansa yönetiminin ise mağdur olan yolcuları için 3800 otel odası ayarladığı bildirildi.




Bu Haber 20.10.2014 - 12:26:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.