LC Waiki patronu THY ile ne işi yapacak?

LC Waiki patronu THY ile ne işi yapacak?
1 milyon TL sermaye ile kurulan şirketin ortaklık yapısı ilginç. THY’nin yeni şirketteki ortaklık yapısı yüzde 25 olurken, Vahap Küçük’ün ortaklık payı yüzde 35 oldu. Büyük ortak ise..

 
Yurtdışına çıkıp alışveriş yapanlar bilir. Alışveriş yaptıktan sonra ülkeden çıkış yaparken vergi iadesi alınır. Türkiye’ye gelen turistler de alışveriş yaptıktan sonra ibraz ederek vergi iadesi alabiliyor. Bu hizmet ağırlıklı olarak hava limanlarında veriliyor.
 
Türk Hava Yolları, LC Waiki markasının ortaklarından Vahap Küçük ve Hyundai bayisi Maslak Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin sahibi Onur Soysal’ın ortak şirket kuracakları ağustos ayında Rekabet Kurulu’na yapılan bir müracaatla ortaya çıkmıştı.
 
Bu ortaklık geçen hafta resmileşti. Vergi İadesi Aracılık A.Ş. unvanıyla yeni şirketin kuruluşu gerçekleşti.
 
1 milyon TL sermaye ile kurulan şirketin ortaklık yapısı ilginç. THY’nin yeni şirketteki ortaklık yapısı yüzde 25 olurken, Vahap Küçük’ün ortaklık payı yüzde 35 oldu. Şirketin büyük hissedarı ise Hyundai bayiliği yapan Onur Soysal oldu.
 
Şirketin yönetim kurulu başkanı THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu olurken, Vahap Küçük ve Onur Soysal yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak.
 
Şirket merkezi olarak ise Vahap Küçük’e ait VK Holding’in Halkalı’daki yeri belirlendi. Yeni şirketin faaliyet amacı, “Türkiye'de ikamet etmeyen yolcuların satın alarak yurtdışına götürdükleri malların satın alınması sırasında ödenen KDV'nin iadesine yönelik aracılık hizmeti sunmak” olarak belirlendi.
 
Vergi kanunlarına göre, ülkemize turist olarak gelen kişiler bazı malların KDV'sinden muaf tutuluyor. Ancak her satış noktasında ‘tax free’ hizmeti verilmiyor. Kurulacak şirket de bu kapsamda ödenen KDV’nin iadesi işini yapacak. Daha çok noktada bu hizmetin verilmesini sağlayacak. Satın alma sırasında ödenen KDV’ye karşılık verilen belge, havaalanlarında ibraz edilerek, KDV’nin iadesi sağlanacak.
Para Dergisi


Bu Haber 12.09.2014 - 12:44:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Keane Iron 19.09.2014 - 02:17

    Yine birilerini zengin etmek, rant sağlamak için kurulan ortaklıklara benziyor ne garip ?

  • Mustafa Zengin 13.09.2014 - 09:48

    Güzel :)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.