Kurumsal Acenteler Platformu United Airlines ile bir araya geldi

Kurumsal Acenteler Platformu United Airlines ile bir araya geldi
Kurumsal Acenteler Platformu (KURP) ile United Airlines üst düzey yöneticileri arasında bir görüşme gerçekleştirildi.


Kurumsal şirketlere yönelik uçak bileti satışı yapan 20’ye yakın IATA seyahat acentesinin bir araya gelerek oluşturdukları (Kurumsal Acenteler Platformu) KURAP yöneticileri ile Türkiye'yi ziyaret eden United Airlines üst düzey yöneticileri arasında 17 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul’da bulunan KURAP merkezinde bir toplantı gerçekleştirildi.



ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER KATILDI

Toplantıya KURAP’ı temsilen, Moris Kohen Kasar (Kurap Sözcüsü)  Kemal Tarık Sökmenoğlu (Kurap İcra Kurulu Üyesi) ve Harika Kızılhan (Kurap Üyesi),  United Airlines’ı temsilen  Mark Lowes (Bölge Satış Müdürü -  Offline EMEAI Europe, Middle East, Africa, India)  Bob Schumacher (Birleşik Krallık ve İrlanda için Dünya Satış Direktörü)  Chris Barnes (Offline ve Gelişmekte Olan Pazarlar için Satış Müdürü) ve Ferzan Ulusoy  (United Airlines Türkiye GSA’yi  Airep Havacılık Genel Müdürü) katıldı.

UNITD YETKİLİLERİ ACENTELERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Türkiye pazarında kurumsal müşterilere hizmet veren KURAP üyesi acentelerin sorunlarını dinleyen United Airlines yöneticileri, bilet satış süresi (opsiyon) yolcu isim değişikliği (name change) ekonomi sınıfında koltuk seçimi (seat selection in economy class)  üst sınıflara yükseltme (upgrade)  bilet cezaları  (penalty) konularında acentelerin görüşlerini ve taleplerini dinledi.

Bu konuları en kısa zamanda çözmeye yönelik somut adımlar atacaklarını belirten United Airlines yöneticileri, Türkiye pazarına çok önem verdiklerini ve bugünkü koşullarda satılan her bir uçak biletinin, her havayolu gibi kendi hava yolları için de çok değerli olduğunun farkında olduklarını ve bu sebeple KURAP ile özellikle görüşmek istediklerini ifade etti.

KURAP Sözcüsü Moris Kohen Kasar ise, United Airlines üst düzey yöneticilerinin kendilerini ziyaret etmelerini memnuniyetle karşıladıklarını ve bu vesile ile bazı sıkıntılarını dile getirme imkanı bulduklarını belirtti. Kasar, bu tür görüşmelerin artmasıyla ele alınan sorunların kısa zamanda aşılacağına inandıklarını söyledi.

KURAP ÜYELERİNE EĞİTİM VERİLECEK

Tüm dünyada, kurumsal hizmet veren seyahat acentelerine yönelik bir “kurumsal hizmet eğitim programı” gerçekleştirdiklerini ve bu eğitimi Türkiye’de KURAP ile ortaklaşa KURAP üyesi acentelerin bilet satış personeline vermeye hazır olduklarını belirten United Airlines yöneticileri, tekliflerinin KURAP tarafından olumlu karşılandığını ve projenin önümüzdeki aylar içinde hayata geçirilmesi konusunda mutabık kalındığını aktardı.

KASAR: ÇEKİŞMENİN BİR PARÇSI OLMAK İSTEMİYORUZ

Öte yandan KURAP Sözcüsü Moris Kohen Kasar, KURAP’ın gelişimi ve çalışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Bugün bir kez daha anladık ki KURAP olarak doğru yoldayız.  Bizim yapmak istediğimiz şey daha hızlı aksiyon almak. Günümüzde acenteler için çok farklı uzmanlık alanları var. Bu farklı uzmanlık alanları ile acentelerin sorunları çok daha fazla değişkenlik göstermeye başladı. Özellikle kurumsal müşterilere hizmet veren acentelerin hava yolları ile olan sorunlarına çözüm bulmak ve mesleğimizi karşılıklı memnuniyet ve kazançla devam ettirmek zorundayız. KURAP üyeleri olarak bizler, her ihtiyaç duyulduğunda Birliğimiz TÜRSAB’a destek olmak arzusundayız. Öte yandan, maalesef son günlerde meslektaşlar arası e-mail yazışma guruplarında takip ettiğimiz kadarıyla oldukça arttığını gördüğümüz günlük kısır çekişmelerin içinde olmamak amacındayız. Önümüze bakarak sağlam adımlarla ve çok seçici olarak ilerlemek istiyoruz. Bizim yeni üye acente kaydetmek yani üye sayısı artırmak ile ilgili bir kaygımız veya amacımız yok. Ancak kuruluş bildirgemizde yer alan, KURAP etiği ve ilkelerini koruma konusunda gayet net bir kararımız var ve bu konudaki seçiciliğimizi sonuna kadar işleteceğiz.'  



Bu Haber 23.05.2018 - 13:32:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.