Küresel otel zincirlerinin gözü Afrika'da

Küresel otel zincirlerinin gözü Afrika'da
Dünyanın önde gelen otel zincirleri Afrika genelinde genişleme kararı aldı. Marriott International 2015 yılına kadar Afrika’da bin 300 odalı 9, 2020 yılına kadar da 5 bin 500 odalı 30 otel açacağını açıkladı. IHG (InterContinental Hotels Group) ise bünyesinde bulunan Crowne Plaza markasıyla ilk otelini Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da açacağını duyurdu.


Marriott International Orta Doğu ve Afrika Bölümü Başkanı Alex Kyriakidis, "Afrika pazarı potansiyelinin iştah kabarttığını belirterek, “Önümüzdeki birkaç yıl içinde, ortaklarımızla birlikte kıtada 1,5 milyar dolarlık gayrimenkul ve sermaye yatırımı yapacağız” dedi.

Marriott Kampala Kololo ile uzun dönemli bir anlaşmayla Residence Inn, Uganda Protea Hotels ile Residence Inn markasıyla otel açma anlaşması imzaladı. Grubun 2015’in sonuna kadar Güney Afrika, Nijerya ve Uganda’nın yanı sıra Etiyopya, Gana ve Ruanda’da yeni oteller açacağı belirtiliyor. Marriott International 2020 yılına kadar da Afrika'da, 19 bin 30 otel açmayı planlıyor. Kyriakidis, Afrika genelinde 21 bin kişiye iş imkânı yaratacaklarını vurguladı.

IHG AFRİKA'YA ETİYOPYA'DAN GİRİYOR

InterContinental Hotels Group (IHG), bünyesinde bulunan otel markalarından Crowne Plaza adıyla ilk otelini 2015 yılında Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da açıyor. Şirket yönetimi yeni oteller açmak için Tsemex Otelleri Plc ile bir anlaşma imzaladı. Yeni Crowne Plaza Addis Ababa’nın Afrika Birliği Genel Merkezi, Afrika Birliği Kongre Merkezi, Afrika için Birleşmiş Milletler Ekonomik Komisyonu ve Birleşmiş Milletler Kongre
Merkezi'nin karargâhı gibi önemli merkezlere çok yakın bir konumda olduğu belirtiliyor.

IHG Hindistan, Orta Doğu ve Afrika COO’ su (Genel Müdürü) Pascal Gauvin,  Addis Ababa’nın günümüzde 20 milyon yolcuya hizmet veren Bole Uluslararası Havaalanı ile hızla geliştiğine dikkat çekerek “Altyapı yatırımları hızla gelişiyorken, doğru ortağı doğru yerde bulup markalarımızı büyütmek istiyoruz. Tsemex Otelleri Plc ile yaptığımız anlaşma gereği Crowne Plaza markamızı Afrika'da 13 ülkede genişletmek istiyoruz” dedi.
IHG’nin Afrika kıtasında InterContinental, Crowne Plaza, Holiday Inn, Holiday Inn Express ve Embassy Suites markalarıyla 29 oteli bulunuyor. Yeni anlaşmalarla mevcutlara ek olarak 3-5 yıl içinde Asya, Orta Doğu ve Afrika’da açılmak için gün sayan oda sayısı 19 bini aşan toplam 68 Crowne Plaza otel ve tatil köyleri olduğu kaydediliyor. (Kerem Köfteoğlu)


Bu Haber 01.10.2014 - 09:42:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.