Kotil: Turist sayısındaki düşüşün THY üzerindeki etkisi abartılıyor

Kotil: Turist sayısındaki düşüşün THY üzerindeki etkisi abartılıyor
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye'ye gelen turist sayısındaki azalışın THY üzerindeki etkisinin abartıldığını, yurt içi uçuşlardaki büyüme ve transit uçuş trafiğinin güçlü olduğunu söyledi.


THY Genel Müdürü Temel Kotil, turizmdeki krizin THY üzerindeki etkilerinin abartıldığını ifade etti. Bloomberg News'e değerlendirmelerde bulunan Kotil, Rusya'dan gelen ziyaretçi sayısındaki düşüşün de daha çok charter faaliyetlerini etkilediğini belirterek, "Biz, Mesala Rusya gibi kısa mesafeli turizm işlerinde bir oyuncu değiliz. Çünkü burada charter uçuşlar bulunuyor. Turizm bizi çok fazla etkilemiyor" dedi.

TRANSİT YOLCU SAYISI YÜZDE 60'A YÜKSELDİ

Kotil, transit yolcu payının yüzde 50'den yüzde 60'a yükseldiğini ve 20 milyon transit yolcu taşıdıklarını belirterek, "Yurt içi yolcu sayısı düştü, ancak bunu transit yolcu sayısıyla telafi etmeyi bildik. Bizim stratejimiz transit yolcu sayısını artırmak çünkü dünyadaki pazar payımız transite bağlı" dedi.

'THY FİYAT SAVAŞINA GİRMEYECEK'

"Türk Hava Yolları olarak, asla fiyat savaşına girmeyeceğiz, bu mantık dışı bir davranış olur" diyen Kotil, "THY için işler çok daha kolay, neden biliyor musunuz? Çünkü uçuş yaptığımız destinasyon sayısı çok" şeklinde konuştu. Türk Havayolları 289 uçuş noktasıyla dünyada en fazla noktaya uçuş gerçekleştiren hava yolu şirketi konumunda bulunuyor.

'2016-2017'DE TAHVİL İHRACI GERÇEKLEŞMEYECEK'

Kotil, Türk Hava Yolları'nın bu yıl uçak satın alımları için halihazırda 3 milyar dolar finansman sağladığını belirterek, 2016-2017 yılında muhtemelen tahvil ihracı gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Kotil, "2016'da alacağımız uçakların finansmanını neredeyse bitirdik, dolayısıyla bu yıl için işimiz tamam. 2017'de finansman muhtemelen geleneksel yollardan yapılacak" ifadelerini kullandı ve şimdilik gündemlerinde tahvil ihracının bulunmadığını belirtti.

THY CEO'su, şirketin daha önce belirttiği beklentileri değiştirme ihtiyacı duymadıklarını söyledi.



Bu Haber 23.06.2016 - 15:52:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.