Korkulan olmadı, İngilizlerin tatil harcamaları yükseldi

Korkulan olmadı, İngilizlerin tatil harcamaları yükseldi
3 milyondan fazla banka müşterisinin harcama alışkanlıklarını inceleyen Cardlytics, İngilizlerin yılın ilk 3 ayındaki tatil harcamalarının geçtiğimiz yıla göre arttığını açıkladı.



TurizmGüncel – Dış Haberler

Şirket tarafından yürütülen araştırma, İngilizlerin yılın ilk 3 ayındaki hava ulaşımı harcamalarının, bir önceki çeyreğe göre yüzde 58.4; geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ise yüzde 8.3 oranında arttığını ortaya koydu.

İngilizlerin seyahat harcamaları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 3.8 oranında artarken, 2016 yılının son çeyreğine kıyasla artış oranı ise yüzde 37.5 oldu.

İngiliz tüketicilerin otel harcamalarının ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 9.1, geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine göre ise yüzde 10 oranında arttığı görüldü.

Öte yandan, İngiliz tüketicilerin araba kiralama harcamalarında ise geçtiğimiz yıla göre yüzde 2 oranında düşüş yaşandı.

Brexit kararının ardından İngilizlerin harcamalarında bir düşüş beklenmesine karşın, genel harcamaların geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 2.7 oranında arttığı, bu oranın 2015 yılının aynı dönemiyle kıyaslandığında ise yüzde 7 olduğu görülüyor.

Cardlytics Uluslararası Operasyonlar Başkanı Pete Gleason tarafından yapılan açıklamada, düşük fiyatların harcamaların artmasında önemli bir etken olduğğu, ancak artışa rağmen, tüketicilerin harcamalarında daha dikkatli ve seçici olduğu belirtildi.

ÜLKE İÇİNDEKİ RESTORAN VE OTEL HARCAMALARI DA ARTTI

Gleason, ülke içindeki harcamaların da arttığına dikkat çekerek, ‘’İnsanların ülke içindeki harcamalarında bir artış trendi olduğunu ve özellikle restoran ve otellerde yapılan harcamaların da arttığını görüyoruz. Bu durum markalara tüketicilerle ilişkilerini geliştirme ve yeni tüketicilere daha kolay seslenme imkanı tanıyor.’’ ifadelerini kullandı.



Bu Haber 03.05.2017 - 15:37:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.