Konak Kervansaray'dan Tatilmanya ile ilgili açıklama var

Konak Kervansaray'dan Tatilmanya ile ilgili açıklama var
Konak Kervansaray acentesi, tatilmanya ile ilgili iddiaların ardından kamuoyuna yönelik bir açıklama yaptı.

 
Açıklamayı sizlere aktarıyoruz; 
 
KAMUOYUNA DUYURULUR…
 
Geçtiğimiz günlerde bir kısım otelcilerin bazı internet siteleri ve bloglar’da yer alan kontrat yapmadığımız tesisleri ekonomikotel.com isimli internet sitemizden satışını yaptığımızı ve Tatilmanya Turizm’in devamı olduğumuzu iddia etmiştir. Konak Kervansaray Seyahat Acentası Turizm Tic. Ltd. Şti. hakkında ortaya atılan bu ve benzeri iddialar tarafımızca yakından ve üzüntü ile takip edilmekte olup, bu iddialar karşısında cevap verme ve kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur. 
Öncelikle belirtmek isteriz ki bugüne kadar Konak Kervansaray Turizm Tic. Ltd. Şti. tarafından tatil rezervasyonu yapan misafirlerimiz tamamıyla satış öncesi, satış sırası ve satış sonrasında ivedilikle ilgilenilmiştir.
 
Misafirlerimize rezervasyon, değişiklik ve iptal durumlarında derhal yardımcı olunmuş ve sorunları ivedi şekilde giderilerek çözüme kavuşturulmuştur.
Şirketimiz, uzun yıllardır misafirlerine tatil fırsatı sunan TTM Turizm Tic. Ltd. Şti (tatilmanya.com) ile çözüm ortaklığı ve alt acentelik anlaşması yapmış, 2014 yılı Nisan ayından Ağustos ayı başlarına kadar TTM turizm ile çalışmaya devam etmiştir. Turizm dünyasının da kaygı ile izlediği TTM Turizmin iflası şirketimizi de zor bir sürece sokmuştur. Gelinen noktada TTM Turizm üzerinden yapmış olduğumuz rezervasyonlarda da sıkıntı yaşamamıza rağmen misafirlere en hızlı ve güvenilir bir şekilde yardımcı olunmuş ve misafirlerimizin birçoğunun konaklamaları sağlanmıştır. TTM turizm üzerinden yapılmış olan rezervasyonların bir kısmı da kontratımızın olmadığı tesislerle ilgilidir. Bu doğrultuda, misafirler için sezon anlaşmamız olmamasına rağmen yaşanan mağduriyetlerinin giderilmesi açısından tesislerden oda alınmaya çalışılmış, oda alınamayan tesisler için de misafirlere bilgi vermek ve onaylarını almak koşulu ile bir üst segmentte ki tesislere up-gradeleri sağlanmıştır. Konaklama bedellerinin iadesini isteyen misafirlere de iade işlemleri yasal süre zarfında gerçekleşmiştir.
 
Bazı oteller Tatilmanya’dan olan alacaklarını şirketimizden tahsil etmek ve kötü niyetli başka amaçlarla şirketimizi karalayıcı, aşağılayıcı ifadeler kullanmakta ve hatta suç isnadı ile iftirada bulunmaktadır. Şirketimizi dolandırıcılıkla itham eden bazı otel yetkililerini belgeleriyle birlikte ispata davet ediyoruz. Rezervasyonunu Tatilmanya’dan yapan ve ismini vermek istemediğimiz bir otele alınmayan insanların başvurusu üzerine bu mağdurların rezervasyon ve konaklama bedellerini ödemeye hazır olduğumuzu bildirmemize rağmen ilgili Otel bu talebimizi geri çevirerek insanları otelinde konaklatmayarak mağduriyetlerine sebebiyet vermiştir. İlgili bu Otel’in kasıtlı şekilde yaşattığı bu mağduriyet belgesi ile ispat edilecektir. Bir otel genel müdürünün yapmış olduğu son derece talihsiz açıklamaları üzüntü ile takip etmekteyiz.
 
Şirketimize ait ekonomikotel.com ve satisrezervasyon.com isimli web sitelerimizin faaliyetleri Tatilmanya’nın iflası sonrasında geçici süreliğine durdurulmuş ve bundan sonraki döneme ilişkin ticari faaliyetlerimizle ilgili olarak yaklaşık 600 tane otele internet sitelerimizde satışa sunulmak üzere fiyat teklif mailleri (e-postaları) gönderilmiştir. Turizm dünyasının bildiği üzere, sezon sonu olması itibari ile şu anda maalesef birçok otel kontrat yapmamakta, sor-sat ve giriş öncesi ödeme şeklinde çalışmaya devam etmektedir. Rezervasyon departmanımız tarafından tesislere gönderilen yazıda da fiyat listesi istenmiş ve mutabakata varılan tesislerle yeni başlayacak olan turizm sezonuna kadar çalışılma isteği dile getirilmiştir. Yetkili mercilerin bilgisi ve talimatı doğrultusunda gönderdiğimiz maillere cevaben de şu ana kadar 150 otel web sitemizde satışa sunmamız için fiyat teklifleri göndermiştir. TURSAB tarafından belirlenen şartların tamamının sağlanması ile birlikte ekonomikotel.com ve satisrezervasyon.com isimli web sitelerimiz aktif hale gelerek ticari faaliyetlerine devam edecektir. 
 
Şirketimiz bünyesinde yer alan ekonomikotel.com ve satisrezervasyon.com üzerinden yapılan rezervasyonların TTM Turizm ile hiçbir bağlantısı bulunmamakla beraber, bu sitelerimizde anlaşmalı olmadığımız otellerin satışı yapılmamaktadır ve sitelerimiz bir süredir de online satışa da kapalı durumdadır.
 
Şirketimizin ticari faaliyeti kapsamında Tatilmanya Turizm ile arasında yapılan ve sona eren alt acentelik sözleşmesi dolayısıyla yazılı ve görsel basın ya da internet sitelerinde çıkacak olan gerçek dışı iddialara maruz kalmamız nedeniyle uğrayacağımız her türlü maddi ve manevi zararın tazmini için bütün yasal haklarımızı kullanacağımız tüm kamuoyu tarafından bilinmelidir.
 
SAYGILARIMIZLA
KONAK KERVANSARAY Seyahat Acentası Turizm Tic. Ltd. Şti.
 


Bu Haber 09.09.2014 - 15:14:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • yusuf 21.11.2014 - 03:23

    söylenecek tek şey reziller allah bunun hesabını soracaktır size o kadar cocuğun hayallerı ile oyndınız yüce rabbımden dua edıyorum kı bizden aldığınız o paralar en sevdıklerınız kefen parası olur inşallah

  • pınar 11.09.2014 - 05:37

    bizim paramızı ödemediniz 1500 tl hiçe gitti yazıklar olsun basın açıklaması yapacağınıza benim paramı ödeyin

  • YUSUF MERTAS 11.09.2014 - 04:48

    COLUGUM COCUGUM RIZKINI YEDİNİZ REZARVASYON YAPTIK PAZAR GÜNÜ PERSEMBE ARADINIZ İPTAL DİYE ARAYA HAFATASONU GİRDİ PARANIZI GÖNDERİCEZ DEDİNİZ SAYFALAR KAPATILDI,ŞİRKETE KİLİT VURULDU,ORTALIKTA KİMSELER YOK.BİRDE BURDA ÇIKIP BÖYLE ZAVALLI BİR ACIKLAMA YAPIYOSUNUZ,EMİNİMKİ NASIL EZİYODUR O PARAYI BELLİ DEĞİL,ELİNİ KOLLUNU SALLAYA TAKILIYODUR.KOYDU PARAYI MİLLETEN EN HİT ZAMANDA NEDE OLSA TURİZM FİRMASI DİYOSUNUZYA 6 YILDIR BU İŞTEYİZ 6 YILIN EN HİT ZAMANINDA RAHAT 20 BİN KOYDULAR VE UZADILAR SAYGILAR....

  • Acenteci 10.09.2014 - 11:55

    Bunlara üzülmüyorum da insanları acentelere küstürüyorlar ona üzülüyorum. İşini adam gibi yapan da bunlarla aynı kefeye giriyor malesef.

  • turizmdebuaksam 10.09.2014 - 08:56

    Bu kadar insanın işi gücü yok sizleri karalamak için uğraşıyor, oh ne ala dünyası zaten. Bu milletin silkelenmesi lazım, anlaşılan yönetene yönetilene memnun bu işten...

  • Ömer Hakgeçirmez 09.09.2014 - 06:41

    Otelci rumuzlu arkadaşın sorularına ekleme yapayım. Satışa kapalı tarihlerde keni otelime rezervasyon yapabilmekteydim otelim dolu olduğuna göre beni nereye göndermeyi planlıyordunuz ? Fiyat talep ettiğiniz mailde neden sadece isim var, hiçbir kontak numarası yok ? İsminizi neden saklıyorsunuz ? TATİLMANYANIN ÇÖZÜM ORTAĞI VE ALT ACENTALIĞINI YAPTIĞINIZI SÖYLÜYORSUNUZ.TATİLMANYANIN KURUCU ORTAĞI İLE KONAK KERVANSARAYIN KURUCU ORTAKLARININ SOY İSİMLERİNİN AYNI OLMASINI NASIL AÇIKLIYORSUNUZ ? Tüketiciyi ve meslektaşlarımı koruma amacı dışında hiçbir amaç gütmeyen açıklamalarımı neden talihsiz buluyorsunuz ?

  • Otelci 09.09.2014 - 04:04

    1) Satış yönteminiz ile ilgili haberler çıkar çıkmaz her iki siteyi de neden kapattınız? 2) Anlaşmanız olmadığı halde odalarını sattığınızı söyleyen otelciler yalan mı söylüyor? 3) Tatilmanyayı tam olarak kime ve neden devrettiniz? 4) Tatilmanyanın mağdur olan müşterilere ve otelcilere ne kadar borcu var, bu borcun ne kadarı siz devretmeden önce gerçekleşti?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.