Koç Holding'e bağlı Divan Turizm çalışanları eylemde

Koç Holding'e bağlı Divan Turizm çalışanları eylemde
Koç Holding bünyesinde faaliyet gösteren Divan Turizm İşletmeleri AŞ’nin Çekmeköy’de kurulu fabrikasında çalışan işçiler, sendikaya üye oldukları için işten atıldıklarını belirterek eylem yaptılar.


Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılan Divan Turizm çalışanları, 1 Mart'ta düzenledikleri eylemle işten çıkarmaları protesto ettiler. Harbiye'deki Divan Oteli'nin önünde yapılan eylemde, "Sendikalaşma hakkına saygı duyun, atılan işçileri geri alın" şeklinde dözvizler taşındı.

İşten atılanlar ve aileleri, Koç Holding'in kararından dönmediği sürece her hafta  gruba ait bir işletme önünde eylem yapacaklarını açıklayarak, "Yaptığınız yanlıştan dönün" şeklinde çağrıda bulundular.

‘ATILAN İŞÇİLER GERİ ALINSIN’

Eylemde işçiler adına konuşan DİSK/Gıda-İş Genel Sekreteri Seyit Aslan “Talebimiz çok net sendikal hak ve özgürlüklere saygı duyulsun. Atılan işçiler geri alınsın” dedi. Aslan, “Divan’da çalışan 15-20 yıllık işçiler açlık sınırı civarında ücret alıyor. Geçinebilmek için zorunlu mesaiye kalıyorlar. Çocuğunu emzirmek zorunda olan bir kadın işçimiz bile işten çıkarılma tehdidi ile fazla mesaiye bırakılıyor. Engelli işçilerimiz zor işlerde çalıştırılıyor. Ve çalışma şartlarını biraz olsun düzeltebilmek için en doğal hakları olan sendikalı çalışma yolunu seçtiklerinde aldıkları cevap ise işten atılmak” dedi.




Bu Haber 02.03.2015 - 10:02:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.