KKTC, yatırım yapılmayan turizm arazilerini geri alacak

KKTC, yatırım yapılmayan turizm arazilerini geri alacak
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yatırım yapılmayan turizm arazilerin geri alınacağını söyledi.



Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) buluşmaları kapsamında gazetecilerle bir araya gelen KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs'ta birçok yatırımcının yatırım yapmak için aldığı ama yatırım yapmadığı araziler olduğunu anımsatarak, "Hiç kimse kusura bakmasın, o araziler yatırım için alınmışsa ve uzun yıllardır bu yatırımlar yapılmamışsa ve yatırımcılar tarafından pazarlanmaya çalışılıyor ise biz o yatırımları iptal ederiz." dedi.

Ataoğlu, bu söylemlerinden sonra tepki aldığını, ancak kendisinin yatırım yapmak isteyenlerin ellerindeki arazileri alma niyetinin olmadığını vurguladı.

‘YÜZDE 80’İ İÇİN SÖZLEŞME İMZALADIK’

Arazilerin pazarlanmak için değil yatırım yapmak için alındığını aktaran Ataoğlu, bugün o arazilerin yüzde 80'i için sözleşme imzalanıp, belirlenen tarih içerisinde yatırım yapılacağına dair sözlerini aldıkları bilgisini verdi.

‘KİMSENİN ELİNDEN ARAZİSİNİN ALINMASINI İSTEMİYORUM’

Yatırım noktasında iptal edilen lisansların olup olmadığının sorulması üzerine Ataoğlu, şunları anlattı:

"Arazilerde herhangi bir iptal yapılmış değil. Eylül ayına kadar bir süre tanındı. Bu süre sonunda ilgili firmaların almış oldukları araziler, şartsız, herhangi bir hak talep etmeden iptal edilip bunlar ihale usulüyle yeniden yeni yatırımcılara açılacak. İsimleri deşifre etmeyelim, yatırım yapmalarını istiyorum. Ben kimsenin elinden arazinin alınmasını ve başka birine verilmesini istemiyorum. Tek bir isteğim var; alan arkadaşlarımız bu almış oldukları arazilere bir an önce yatırımlarını yapsınlar, yatak sayımızı arttıralım. Bafra Bölgesi'nde önümüzdeki ay sonu veya en geç ondan sonraki aybaşında eğlence mekânlarının oluşturulması planlanıyor. Bafra Bölgesi'nde bu yatırımlar gerçekleştirildiği takdirde ciddi şekilde turist ve istihdam yaratılacak."


Bu Haber 16.08.2017 - 10:27:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.