'Kırım Rusya turizminin Mekke'si olacak'

'Kırım Rusya turizminin Mekke'si olacak'
Ukrayna'da yaşanan gelişmelerin ardından Kırım'ı kendine bağlayan Rusya, burayı adeta en önemli tatil destinasyonu haline getirmeye çalışıyor. Argophilia Travel News yazarı Phil Butler, "Kırım Rusya turizminin Mekke'si olacak" diyor.


TurizmGüncel

Ruble'de yaşanan devalüasyonun ardından Kırım'ın Rus tatilciler için daha da önemli hale geldiğini belirten Butler, kriz başlamadan önce dünyada en hızlı büyüyen seyahat pazarının Rusya olduğunu ancak, krizin ardından Rusya'dan yurtdışına çıkan turist sayısının dramatik bir biçimde düştüğünü belirtti. Butler,  "Bugüne kadar Mısır ve Türkiye Rus turist için ideal tatil destinasyonları oldu ancak Kırım artık Ruslar için daha hesaplı bir destinasyon haline geldi" diyor.

2014 yılında Kırım'ı ziyaret eden kişi sayısı 4,1 milyon olarak gerçekleşti. Kırım'ın turizm geliri ise 1,7 milyar doların üzerinde. Ukrayna krizi ve peşinden oluşan ekonomik koşullar nedeniyle Avrupa'ya giden Rus turist sayısı yüzde 40 oranında düştü.

Rusya'dan Kırım'a karayolu ulaşımı bulunmasa da, Kırım'a dönük ziyaretçi sayısında patlama olacağı tahmin ediliyor. Şu anda Rusya, Ana kara ile Kırım'ı birbirine bağlayacak bir köprü projesini hayata geçiriyor.


Bu Haber 18.02.2015 - 10:35:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • The Kamchatkan 18.02.2015 - 08:40

    Traş haber. Gittim gördüm. Sahiller ve servis yetersiz. Ulaşım zahmetli ve sezon kısa. Kırım ucuz destinasyon olmaya devam eder. Pahalı bve vizeli destinasyondan kaçan Rus, Türkiyedeki 5 yıldızlı otele, 5 yıldız 4 yıldıza vs diye segment kayması yaşanabilir.Lakin, bence en büyük tehlike Kırım değil, Mısırdır. Adamların maliyeti düşük ve turizm altyapısı hazır. Bence Mısır Ruslar için yaz destinasyonu olmaya bu seneden itibaren başlayacak.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.