Kayseri ve Kapadokya birlikte tanıtılacak, ilk hedef pazar Ukrayna

Kayseri ve Kapadokya birlikte tanıtılacak, ilk hedef pazar Ukrayna
Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB) Türk turizminin çeşitlendirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması çalışmaları kapsamında, Kayseri ve Kapadokya'yı ortak tanıtma çalışmalarının ilk adımları atıldı. Proje doğrultusunda ilk hedef pazar olarak da Ukrayna belirlendi.


Son 3 yıldır turizmde yaşanan sıkıntılı dönemde gelir düzeyi yüksek yabancı misafirlerini büyük ölçüde kaybeden üç destinasyon, ortak tanıtımla nitelikli turist grubunu yeniden kazanmak için harekete geçti.



İLK HEDEF PAZAR UKRAYNA

Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB) Türk turizminin çeşitlendirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması çalışmaları kapsamında, Kayseri ve Kapadokya'yı ortak tanıtma çalışmalarının ilk adımları atıldı. Proje doğrultusunda ilk hedef pazar olarak da Ukrayna belirlendi. Türkiye’ye yılda 1.5 milyon kişiyle en fazla turist gönderen ülkeler arasında yer alan Ukrayna’nın önde gelen seyahat acenteleri ve tur operatörlerinden oluşan üst düzey bir heyet, TÜROB ile THY Kiev Müdürlüğü desteği ve Radisson Blu Hotel Kayseri ev sahipliğinde Kayseri’de ağırlandı. 
 
Projeyle ilgili bilgi veren TÜROB Başkanı Timur Bayındır, şunları söyledi:

"TÜROB olarak uzun süre üzerinde çalıştığımız bir projenin ilk aşamasını gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Hedefimiz olan turizmin tüm ülkeye yaygınlaştırılması, nitelikli turist sayısına ve gelirine ulaşılması için yeni turizm ürünlerini geliştirmeli ve turizmin hizmetine sunmalıyız. Coğrafi yakınlıkları ile Kayseri ve Kapadokya bu hedefe yönelik en önemli destinasyonların başında geliyor. Aynı günün sabahında Kapadokya’da balon turu, öğlen Kayseri’de kayak imkanı önemli bir deneyim sunacaktır. Bu çalışmanın bölgenin tanıtımı ile birlikte ülke turizmine kalıcı bir ürün sağlaması en büyük dileğimiz."

ÖNCELİKLİ HEDEF DİREKT UÇUŞ

Ukrayna’dan bu bölgeye uçak ve organizasyon olmadığından gelen turist sayısının yetersiz olduğunu belirten Bayındır, “Ancak ülkedeki kış sporlarına olan ilgi göz önüne alındığında bir potansiyel var. Ukrayna pazarındaki mevcut potansiyel de Bulgaristan, Romanya ve Slovenya gibi ülkelere gidiyor. Bu tür alternatif turizm paketleri ile gelen turistin harcama payını artırabiliriz. Öncelikli hedefimiz Ukrayna ile Kayseri arasında direkt uçak seferlerinin başlaması olacak” diye konuştu.
 
'KIŞ, SAĞLIK VE KONGRE TURİZMİNDEKİ AVANTAJLARIMIZI TANITMALIYIZ'

Ukraynalı turistin yarıdan fazlasının Antalya’yı tercih ettiğine dikkat çeken Bayındır, şu bilgileri verdi: 

“2017 yılında Ukrayna’dan ülkemize gelen turist sayısı yüzde 23 artışla 1 milyon 284 bini geçti. Antalya’ya yüzde 24 artışla 713 bin ve İstanbul’a yüzde 5 artışla 305 bin turist geldi. Bu yıl ilk 5 ayda da yüzde 20 artışla 381 bin kişiye ulaştı. Ülkede en popüler yurt dışı destinasyonu Türkiye. Türkiye’de ağırlıklı olarak Ukraynalı turistler Antalya ve İstanbul destinasyonlarını tercih ediyor. İki ülke arasında vizelerin kaldırılması, pasaport yerine kimlik belgeleri ile seyahat olanağı ve havacılık alanında yürürlüğe konulan sözleşmeler turizm alanında önemli fırsatlar oluşturuyor. Türkiye’nin Ukrayna’da yaz turizmi dışında ürün çeşitliği sağlayamadığı, bu alanda pazarda önemli girişimleri olmadığı turizm profesyonelleri tarafından dile getiriliyor. Özellikle Kayseri/Erciyes, Kars/Sarıkamış ve Erzurum/Palandöken kayak tesisleri ile kış turizmi, sağlık turizmi ve kongre turizmi alanında ülkemizin avantajlarının pazarda etkin olarak tanıtılması zorunludur.”
 
'HER TÜRLÜ İMKANA SABİHİZ'

Ukraynalı heyet ile bir araya gelen Kayseri Büyükşehir Belediyesi  Başkanı Mustafa Çelik, heyetin Kayseri’ye ziyaretlerinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek “Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kayseri, gerek Kapadokya ile olan yakınlığı gerekse İpekyolu’nun önemli bir kavşak noktası konumu ile turizm için her türlü imkana sahip. Erciyes dağında yaptığımız yatırımlarla faaliyete geçirdiğimiz ülkemiz ve yakın coğrafyamızın en kapsamlı kış turizmi merkezi bu alanda çok sayıda ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapıyor. Kış sporlarının yanında tarihi ve doğal altyapısı ile misafirlerimizin beğenisinden eminiz” dedi. 
 
'TURİZM ÜRÜNÜ OLARAK BİRBİRİNİ TAMAMLAYACAK'

Kayseri ve Kapadokya’nın ortak paket ile uluslararası pazarlarda tanıtım ve pazarlanmasının önemine dikkat çeken Radisson Blu Hotel Kayseri Genel Müdürü Atakan Altuğ ise, “Kış ve kültür turizmi programlarını birlikte sunan Kayseri/Kapadokya paket tur çalışmalarının kısa süre içerisinde olumlu dönüşleri olacağını öngörüyoruz. Kayseri ile Kapadokya’nın coğrafi yakınlığı dikkate alındığında bir turizm ürünü olarak da birbirlerinin tamamlayıcısı olacağı görülecektir” diye konuştu.
 


Bu Haber 02.08.2018 - 13:20:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.