Karadenizli turizmciler bayramda umduğunu bulamadı

Karadenizli turizmciler bayramda umduğunu bulamadı
Bayram tatilinde özellikle Antalya ve Ege'de otel dolulukları yüzde 100'e ulaşırken, Karadeniz bölgesi beklediği ilgiyi görmedi.


Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Murat Toktaş, Kurban Bayramı'nda da Ramazan Bayramı'ndakine benzer bir yoğunluk beklediklerini ancak bu beklentilerinin karşılanmadığını belirtti. Yaz sezonunu buruk kapattıklarını belirten Toktaş, ''9 günlük Kurban Bayramı tatili ile yaz sezonunu yoğun geçireceğimizi tahmin ederken ilginin Akdeniz ve Ege bölgelerine kayması turizmcileri biraz üzdü” dedi. Toktaş, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının da son fırsat olarak görülmesinin deniz-kum tercihini tetiklediğini ifade etti.

''DOLULUKLAR YÜZDE 65'İ GEÇMEDİ''

Güney ve Ege bölgelerinde doluluk oranı yüzde 100'e ulaşırken Karadeniz ve Samsun'daki tesislerin yüzde 65 doluluğu geçmediğini belirten TÜRSAB Orta Karadeniz BYK başkanı Temel Uzlu ise, “Yaz sezonu güzel bir ivme ile geçerken sezonun son günleri ve bayram çok zayıf geçti. Yaz sezonu bu şekilde kapanmış oldu. Gelecek yaz daha iyi geçmesi için Samsun'a charter seferlerinin konması büyük katkı sağlayacaktır. Önümüzdeki ay şirket misafirlerinin hareketliliği başlayacak. En azından geçen seneye yakın bir kış dönemi geçireceğimizi tahmin ediyorum” dedi. 



Bu Haber 21.09.2016 - 09:57:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.