Karadeniz ve Bodrum'a yatırım planlıyoruz

Karadeniz ve Bodrum'a yatırım planlıyoruz
12 yılda kafenin yanı sıra otel yatırımlarıyla da büyüyen The House Grubu, yurtdışına Bakü'den adım attı. Patron Ferit Baltacıoğlu, "Uruguay ve Brezilya'dan bile teklif alıyoruz" dedi.

 
2002'de üç arkadaş Canan Özdemir, Ferit Baltacıoğlu ve Ramazan Üren'in ortaklığıyla kurulan The House Grubu, her geçen gün büyüyen bir başarı hikâyesi olarak dikkat çekiyor. 12 yıl önce Nişantaşı'nda açtıkları küçük bir restoranla yeme-içme sektörüne adım atan grup, son olarak Bakü'yle yurtdışına açıldı. Grubun kurucu ortaklarından Ferit Baltacıoğlu, "Kafe ve otelcilik yatırımlarımız muhteşem gidiyor. Planladığımızın çok önündeyiz. Bundan cesaret alarak büyümeye devam ediyoruz. Brezilya ve Uruguay'dan bile teklif alıyoruz" dedi.

Sabah Gazetesi'nden Feride Cem'in sorularını yanıtlayan Ferit Baltacıoğlu, şu bilgileri paylaştı:

YATIRIMLARDAN MEMNUNUZ



 
"2010'da Galata'da ilk otelimizi açtık. 4 yılda 4 otele ulaştık. Galata, Ortaköy, Nişantaşı ve Karaköy gibi gözde turizm merkezlerine odaklandık. Son olarak YDA İnşaat'ın Bomonti'deki yatırımının rezidans otel kısmı için işbirliğine gittik. Yenigün İnşaat'la işbirliği yaparak The House Residence Bomonti'yi hayata geçirdik. İnşaatı süren proje hem bizim ilk rezidansımız, hem de Yenigün'ün ilk gayrimenkul geliştirme yatırımı. Daireler Mayıs 2016'da teslim edilecek. Sadece lansmanını yaptığımız halde ciddi satış rakamlarına ulaştık. Projeye daha sanatsal kesim, genç profesyoneller ilgi gösteriyor. Bomonti çok doğru bir yer. Tarihi kültür ve sanat dokusu canlanırsa daha cazip olacak. rezidansın ilk 4 katında The House Hotel Bomonti yer alacak. 
 
BODRUM'DA OTEL AÇACAĞIZ 
 
Otelcilik muhteşem gidiyor. Ağustos ayında bile ortalama yüzde 93 dolulukla çalıştık. Yıllık ortalama ise yüzde 85'lerde. Sirkeci tarafında da bir yer bakıyoruz. Görüşmeler sürüyor. Şu anda 4 otelde, 150 odamız var. Merkeze odaklandık. Zaten House Cafe olarak İzmir, Ankara ve Antalya'da varız ama İstanbul markasının gücüne inanıyoruz. Araştırmalarımız sürüyor. Mesela Karadeniz Bölgesi'nde büyük bir ihtiyaç oluşmaya başladı. Karadeniz turlarına artan ilgi kemikleştiği zaman burada yatırım yapmış olmak büyük avantajlar getirecek. Yönümüzü biraz oraya çevirdik. Kitle turizmi yapmayı düşünmüyoruz. Ancak Bodrum Yalıkavak'ta bir otel açma projemiz var. Bodrum sadece yazın değil diğer aylarda da yoğun olduğu için mantıklı geliyor. 
 
KÖRFEZ'DEN TALEP VAR 
 
Körfez'den gelenler, alışveriş avantajlarından dolayı merkezi, Batı ve ABD'den gelenler de Karaköy ve Beyoğlu gibi tarihi dokuyu tercih ediyor. Yerli oranı ise yüzde 15-20. Batı Avrupa'yı çok istiyoruz ama ilk yurtdışı kafemizi Bakü'de açtık. Bakü'den ciddi bir talep geldiği için oradan başladık. Yatırım inşaat aşamasında, kısa sürede açacağız. Bakü 15 yıl önceki İstanbul'a benziyor. Ciddi bir büyüme potansiyeli var. Körfez'den çok fazla talep var. Dubai, Abu Dabi, Suudi Arabistan öne çıkıyor. Araplar'la işbirliği biraz zaman alıyor. Görüşmeler sürüyor. Bizim için doğru ortağı bulmak çok önemli. 
 
YABANCILAR ŞAŞIRIYOR
 
2010'da İrlandalı bir fonla yüzde 50-50 ortaklık yaptık. Eskiden yabancı yatırımcılar İstanbul'un potansiyelinin bu kadar yüksek olduğunun farkına varamıyordu. İstanbul'da iyi yaşam potansiyelinin az olduğunu düşünüyorlardı ama yanıldılar. Pazar doymadı, hâlâ birçok yatırım imkânı var. İstanbul'un ekonomik ve kültürel gelişimi artarak sürüyor. Bu konaklama ve hizmet sektörü için ciddi fırsatlar yaratıyor."


Bu Haber 20.09.2014 - 11:20:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.