Kapadokya'da müşteriyi götürecek temiz tuvalet bulamıyoruz

Kapadokya'da müşteriyi götürecek temiz tuvalet bulamıyoruz
Kapadokya'da faaliyet gösteren MDC Hotel'in Genel Müdürü Ahmet Küçükyıldız, hem Japon pazarıyla hem de Kapadokya ile ilgili ilginç bilgiler verdi.


Turizm Güncel


MDC Hotel’i geçen yıl mart ayında açtıklarını belirten Küçükyıldız, toplam 13 bin metrekare alan üzerine kurulu otelin vadinin içinde bulunduğunu ve 27 adet özel odaları olduğunu anlattı.
Gerek kaya otel olması, gerekse tarihi ve kültürel değerlerinden dolayı tesise Japon turistlerin büyük ilgi gösterdiklerini kaydeden Küçükyıldız, "Kapadokya’da kaya otellerin sayısı son 10 yılda hızla artı. Kapadokya bugün sadece Japonya’dan değil, Güney Amerika, özellikle Brezilya’da da ünlü bir destinasyon. Ancak Kapadokya’nın en büyük pazarı Japonya. Sayıyı tam net olarak bilemiyorum ama, sanıyorum yılda ortalama 100 bin Japon turist Kapadokya’yı ziyarete geliyor" dedi.

Sadece Türkiye’de değil, dünyanın başka destinasyonlarında da müşterinin artık butik otellere yöneldiğini ifade eden Küçükyıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü müşteri butik otellerde kendini daha rahat hissediyor. Biz mesela tüm müşterilerimizi tanıyoruz ve onlarla tek tek sohbet etme imkanı buluyoruz. Ancak büyük 5 yıldızlı otellerde bunu yapma şansınız yok. Bizim buranın dışında, eski bir Manastır olan yerde Kapadokya Palas diye bir otelimiz daha var.

AÇIK HAVA MÜZESİNDE BİLE TUVALET YOKTU


Kapadokya’da butik oteller ve balondan dolayı misafir sayısı her geçen gün artıyor. Buranın en büyük reklamını yapanlar, burada konaklamış misafirler. Ülkelerine dönen insanlar arkadaşlarına Kapadokya’yı tavsiye ediyor. Geçen yıl da ziyaretçi sayıları çok iyiydi. Bu sene de çok iyi.

Kapadokya’nın en büyük sorunu altyapı eksikliği. Bir de temiz tuvalet sorunu. Müşteriyi gezmeye çıkarıyorsunuz, temiz tuvalet bulamıyorsunuz. Göreme Açıkhava müzesinde dahi daha düne kadar tuvalet yoktu, misafirler kuyruğa giriyorlardı. İkinci sorun ise, Peribacalarının hemen yanında bulunan kaçak kulübeler. Bunların temizlenmesi gerekiyor. Buralardaki  kaçak kulübelerde hediyelik eşya satan insanlar var. Şu anda Bakanlığın bir projesi var. Onları yapılacak yeni dükkanlara taşımayı planlıyorlar."



Bu Haber 10.10.2011 - 19:06:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • SİNEM 11.10.2011 - 04:29

    çok doğru bir nokta! türkiyede kullanılabilir o kadar çok turistik bölge varken bunların kullanılamaması can sıkıcı bir durum. herkez herşey olsun istiyor ama adım atmak akıllarına gelmiyo ..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.