Kamu çalışanlarına yapılacak iadelerle ile ilgili otelcilerden yeni açıklama

Kamu çalışanlarına yapılacak iadelerle ile ilgili otelcilerden yeni açıklama
İzinleri iptal edilen kamu çalışanlarının önceden ödemiş oldukları tatil paralarının iade edilmesi ile ilgili olarak TÜROFED yeni bir açıklama yayınladı. Açıklamada, TÜROFED üyesi otellere önceden yapılmış rezervasyon bedellerinin tamamının ödeneceği, acente aracılığıyla yapılan rezervasyonların ise direkt olarak acenteye ödeneceği ifade edildi.


TÜROFED'in konuya ilişkin olarak yaptığı açıklama şöyle:

''T.C. Başbakanlık’ın 18.07.2016 tarihli 1. Mükerrer Resmi Gazetesinde yayınlanan Genelgesine istinaden Türkiye Otelciler Federasyonu olarak 20.07.2016 tarihinde yapılan açıklamaya ilaveten aşağıdaki hususların belirtilmesinde yarar bulunmuştur.

İleriye dönük doğrudan otele rezervasyon yaptırmış kamu personelinin önceden ödemiş oldukları tatil bedellerinin hiçbir kesintiye uğramadan ve herhangi bir no-show bedeli uygulanmadan iadesi üyemiz tesisler tarafından yapılacaktır.

Bu kapsamda tatillerini ileri tarihe aktarmak isteyenlerin istekleri hemen yerine getirilecektir. Herhangi bir acente üzerinden rezervasyon yaptıran kişilerin iadelerini almak amacıyla doğrudan acentelerine başvurmaları gerekmektedir. Eğer acente aracılığı ile rezervasyon yapanların, konaklamalarına ilişkin acente tarafından otele ön ödeme yapılmışsa otel tarafından hiçbir kesinti yapılmadan seyahat acentesine iade otel tarafından yapılacaktır. Ancak ülkemizde genellikle müşterinin konaklamasından sonra otele acente tarafından ödeme yapıldığının bilinmesinde yarar vardır.

TÜROFED üyesi olan oteller için geçerli olacak bu uygulama, diğer tesisleri kapsamamaktadır. Rezervasyon yapmış kamu görevlilerinin iade yapmayan işletmelerle ilgili olarak TÜROFED üyesi olan oteller için TÜROFED’e, diğerleri için sağlayacakları bilgi ve belgelerle bağlı oldukları ilçe kaymakamlıklarındaki Tüketici Hakem Heyetlerine başvurmaları gerekmektedir.''


Bu Haber 26.07.2016 - 17:04:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.