Kadir Topbaş: Artık ülkeler, şehirler değil odaklar rekabet ediyor

Kadir Topbaş: Artık ülkeler, şehirler değil odaklar rekabet ediyor
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, EMITT Fuarı’nda yaptığı konuşmada turizmde gelinen noktada, ülkelerin, hatta şehirlerin yerine, artık odakların rekabet halinde olduğunu ifade etti.


İstanbul’un bir dünya kenti haline geldiğini anımsatan Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü;
 
"Küçülen dünyada tüm insanların kaderleri birbirine bağlı. Tüm insanlığın her bireyin dünya barışına katkıda bulunması gerekmektedir. Bu birliktelikler, bize dünya barışında önemli mesafe sağlayacaktır. Şehirler yarışıyor dönemi geride kaldı. Artık yeni bir süreç başladı. Odak şehirler ön plana çıkmaya başladı. Yükselen bireyler ve şehirler öne çıkıyor. Kendilerini farklı değerlerle dünya platformlarında adını duyurmaya çalışıyorlar. Şehirlerin bazı farklılıklarını ön plana çıkarması gerekiyor."
 
FARKLI ADIMLAR ATACAĞIZ
 
"Biz İstanbul’un dünya turizminde hak ettiği yere taşımak adına bir dizi çalışmalar yaptık. İstanbul’un turizmini geliştirme platform kurduk. Bu platform, ufkumuzu açtı. Bugün 11 milyon turist ağırlıyoruz. Burada kurum ve kuruluşlar ve bu konuda gücü yeten herkes katkı sundu. Bundan sonra paydaşlarımızla birlikte farklı adımlar atacağız."
 
"EMITT Fuarı sektör açısından çok önemli. Adeta dünyanın buluşması gibi görünüyor. Dünyada ne olup bittiğini görmemizi sağlıyor. Bu fuarlarda dünyadaki çalışmaları da görüyoruz. Kültür ve turizm, özellikle insanların ürettiği değerlerdir. Bu değerleri geleceği taşımak bizim görevimiz. İstanbul’un bilinmeyen yönlerini de ön plana çıkaracağız."


Bu Haber 22.01.2015 - 12:08:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.